За порушення штраф до 68 тисяч: в Україні на час війни хочуть заборонити розведення домашніх тварин

В Україні готується заборона на розведення та продаж собак та котів на період воєнного стану та п'ять років після нього. Оскільки це допоможе вирішити проблему безпритульних тварин. Про це повідомила організація "А-Хімса" у своєму Facebook, передають Патріоти України.

На думку представників громадської організації, проблема бездомних тварин в Україні вийшла з-під контролю, оскільки багато людей, залишаючи свої будинки в зонах бойових дій, не забирали із собою чотирилапих друзів. А заборона на розведення та продаж домашніх тварин допоможе врегулювати це питання, оскільки люди братимуть собак та котів із притулків чи з вулиці, а не купуватимуть їх. Штраф за порушення заборони становитиме від 8 500 до 68 000 грн.

"Ми вважаємо, що заборона на розведення та продаж тварин може вирішити це питання. Поки діятиме ця заборона, у нас буде час на врегулювання цієї діяльності та на прилаштування тих тварин, які зараз шукають своїх людей. Нам вкрай необхідно домогтися того, щоб діяльність з розведення та продажу тварин була підконтрольна. Домашніх тварин мають розводити та продавати лише ті, хто зареєстрував себе як особи, які професійно цим займаються", — зазначають у повідомленні представники "А-Хімса".

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...

Крім повісток, військовозобов’язаним чоловікам в Україні надсилатимуть ще один документ: Що відомо

четвер, 25 квітень 2024, 10:59

За законом про мобілізацію, який набирає чинності 18 травня, всі чоловіки військовозобов'язаного віку мають протягом 60 днів з'явитися у ТЦК, щоб стати на військовий облік та оновити свої облікові дані, передають Патріоти України. Якщо вони цього не зр...