"За результатом розслідування": Чи можуть мобілізувати підозрюваного у вбивстві Фаріон

Майже через місяць після резонансного вбивства мовознавиці і громадської діячки Ірини Фаріон слідство досі остаточно не кваліфікувало дії підозрюваного у скоєнні злочину В'ячеслава Зінченка. Про це пише "Главком" посиланням на коментар заступника начальника відділу Головного слідчого управління Нацполіції Олексія Цветкова, передають Патріоти України

"Досудове розслідування в зазначеному кримінальному провадженні триває. Проводяться слідчі, розшукові та процесуальні дії з метою встановлення мотивів злочину, можливих замовників, а також інших обставин у провадженні. За результатом розслідування, з урахуванням здобутих доказів, дії підозрюваного будуть кваліфіковані за відповідною статтею та частиною Кримінального кодексу України", – зазначив Цветков.

Головним підозрюваним у справі наразі є 18-річний мешканець Дніпра В’ячеслав Зінченко. За версією правоохоронних органів, ввечері 19 липня, підозрюваний вистрілив жертві у голову і втік з місця злочину. Від отриманих важких травм Ірина Фаріон померла за кілька годин у львівській лікарні Святого Пантелеймона.

Попередньо злочин було кваліфіковано, як умисне вбивство (ч. 1 статті 115 ККУ), що передбачає покарання у вигляді ув'язнення терміном від 7 до 15 років.

Чи можуть мобілізувати В'ячеслава Зінченка

За законом, просити про мобілізацію до лав Сил оборони України можуть тільки засуджені особи. Тож доки не буде оголошено вироку суду, В'ячеслав Зінченко перебуває у статусі підсудного і не може бути відправлений на фронт.

Крім того його право на добровільну мобілізацію залежатиме від остаточної кваліфікації злочину. Якщо справу перекваліфікують на ч. 2 статті 115 ККУ (умисне вбивство двох чи більше людей), такої можливості у Зінченка не буде. Натомість покарання буде суворішим – від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наразі В'ячеслав Зінченко, якого підозрюють у вбивстві Ірини Фаріон, перебуває під вартою без можливості вийти під заставу. Він не визнає своєї провини, і поки що невідомо, чи виявляв він бажання мобілізуватись.

Бій-реванш Усік – Ф'юрі: Саудіти узгодили остаточну дату найочікуванішої поді професійного боксу

неділя, 18 серпень 2024, 18:07

Абсолютний чемпіон світу в надважкій вазі Олександр Усик цьогоріч вдруге вийде в ринг проти британського боксера Тайсона Ф'юрі. Про це заявив очільник Генерального управління Саудівської Аравії з питань розваг Туркі Аль аш-Шейх, інформують Патріоти Укр...

"П**да Іванівна, зараз ти вийдеш": Данилко поставив на місце фанатку у Дніпрі (відео)

неділя, 18 серпень 2024, 16:58

Андрій Данилко відреагував на неналежну поведінку фанатки, жартуючи в стилі Вєрки Сердючки, повідомляють Патріоти України. «Катьонок ти нажралася, так? Вас зараз виведуть, якщо ти будеш матюкатися. П**да Іванівна, зараз ти вийдеш, так негарно, зрозуміл...