За сотні доларів: У реанімаціях Одеси продають місця хворим пацієнтам (скріншот)

Ситуація в реанімаціях Одеси, де приймають хворих на коронавірус, вже тривалий час критична. Для хворих не вистачає кисню, а для пацієнтів з не COVID-19 – місць. Місцеві медіа повідомляють, що важким хворим на інфекцію пропонують заплатити значну суму за місце в реанімації, передають Патріоти України.

"Схема працює так: лікарі дають завищену статистику і "притримують" кілька ліжок у відділенні для особливо платоспроможних хворих", – йдеться у повідомленні.

Також кажуть, що бувають випадки, коли родичі пропонують непогані гроші за госпіталізацію, але медики відмовляють. Коли місць фізично немає, відключати від кисню хворого, звичайно, ніхто не буде.

При цьому пацієнтів з Одеси возять в обласні лікарні: у Чорноморськ, Біляївку, Роздільну, Овідіополь. Однак і там останні кілька днів місць ледве вистачає. "Вчора Біляївка приймала. А в основному ніхто вже не приймає. Ось їх катають туди сюди. І з сатурацією, і критичних не беруть", – розповів співрозмовник видання.

"Для бабусі не знайшлося місця"

Цю інформацію підтвердила і волонтерка, голова благодійного фонду "Корпорація монстрів" Катерина Ножевнікова на своїй сторінці у фейсбуці. Вона написала, що волонтери не змогли знайти місця в стаціонарі для 86-річної бабусі з низькою сатурацією.

Водночас іншого важкого пацієнта помістили у лікарню за 100 доларів. За її словами, за місце в реанімації їй також пропонували заплатити 1 тисячу доларів. "Знаю, що люди платили і більше", – додала Ножевнікова.

"Якщо у вас немає 100 доларів ви приречені потрапити в стаціонар в принципі", – сказала вона.

"Вчора (йдеться про 20 жовтня – ред.) за місце в реанімації пропонували мені 1 тисячу доларів. На моє запитання "ви пропонуєте відключити когось та покласти вашого родича? Ви розумієте, що місць реанімаційних немає і там вже в відділеннях чергу з тих, хто лежить в терапіях і чекає", дівчина гірко розплакалася і сказала, що хоче врятувати маму", – написала волонтерка.

Зворотній потік? ДПСУ затримала "мандрівників" в гідрокостюмах, які нелегально повертались до України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:28

Прикордонники виявили двох чоловіків поблизу українсько-польського кордону, які намагались повернутись до України через брак роботи у Німеччині, передають Патріоти України з посиланням на Telegram-канал Державної прикордонної служби (ДПСУ). "Двох чоло...

Хто в Україні повинен пройти базову військову підготовку і де це зробити

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:42

Замість строкової служби для громадян в Україні запровадять базову військову підготовку (БЗВП). Про це йдеться у змінах до закону про мобілізацію та військовий облік, який вступить у дію 18 травня, передають Патріоти України. "Українська правда. Життя...