"За спільним столом ти не сидітимеш": На шкільному святі розгорівся недитячий скандал

У школі №183 російського Новосибірську другокласницю Мілану Затулінку вигнали з чаювання, бо батьки не захотіли здавати гроші на потреба класу без звітності, передають Патріоти України.

Дівчинка прийшла на свято сама, бо мати 8-річної Мілани Ірина Затулінка зараз лежить в лікарні з меншою дитиною. З собою мала упаковку соку й кекси.

Коли сіла за спільний стіл, мати однокласниці Євгенія Субботіна взяла її за руку й вивела. Заявила, що та немає права сидіти й їсти з усіма, бо мати на це грошей не дала. Так само дівчинці не дали стаканчику для соку і заявили, що пити Мілані ні з чого. В особистому повідомленні матері, жінка заявила, що оскільки вони вирішили їсти індивідуально, не здаючи грошей, то нехай це робить окремо.

Зі слів свідків, діалог відбувався на очах у інших дітей. Класний керівник не знала про ситуацію. Допоки не побачила, як дівчинка вибігла з класу зі сльозами. Мілану намагались повернути, та вона втекла плакати до туалету.

На потреби класу батьки дитини нібито відмовились здаватись, бо батьківський комітет відмовився надати документи про витрати. Тим, хто вирішив не здавати гроші невідомо куди, пообіцяли неприємні наслідки.

За словами матері Мілани, щомісяця батьки здають по 200 руб. (близько 80 грн) на потреби класу. Є й окремі статті витрат - аніматори на свята, подарунки вчителям і дітям. Конфлікт почав назрівати, коли одне зі свят скасували, а гроші не повернули. Матері, які входять до батьківського комітету, ніде не працюють. Та займатися звітністю у них немає часу.

Через принциповість, члени комітету видалили Ірину з батьківського чату у месенджері. Та жінка не збирається відступати.

Директор школи Наталія Пєрмякова заявила, що не знала про збори коштів з батьків. А самій історії не варто вірити на 100%. Дитину має оглянути шкільний психолог.

Інші батьки кажуть, що дитину не відсаджували, а сама Мілана не плакала. Водночас, від офіційних коментарів батьківський комітет класу відмовився. Жінка, яку звинувачують в булінгу, написала заяву до правоохоронних органів про захист честі від наклепу.

Батьки дівчинки зі свого боку також написали заяву до поліції. Прокурор Кіровського району Новосибірська організував перевірку через порушення прав дитини. Перевіряють також законність грошових зборів з учнів та їх батьків. Після інциденту, чаювання в школі заборонили. В мережі організували збір коштів, щоб влаштувати Мілані свято осені, яке вона не змогла відсвяткувати.

Накивала п'ятами чи спіймали? У Росії зникла ексдружина затриманого за хабарі заступника Шойгу

середа, 24 квітень 2024, 18:43

Родичі ексдружини затриманого за хабарі заступника міністра оборони РФ Тимура Іванова - Світлани Захарової - не можуть зв'язатися з нею. Згідно з непідтвердженими даними, 50-річна жінка, відома також під прізвищами Маніович та Іванова, могла бути затри...

Через новий закон про мобілізацію? Українці почали масово дарувати авто - МВС розкрило статистику

середа, 24 квітень 2024, 18:22

У квітні в сервісних центрах МВС спостерігається значне збільшення кількості реєстраційних процедур. З початку місяця було оформлено 110 997 заяв за договорами купівлі-продажу. Також останнім часом значно збільшилась кількість перереєстрацій автотрансп...