"За спробу списати виганяють з університету назавжди": Українка розповіла про навчання у німецькому виші

У Німеччині у розпорядженні студентів найновіші досягнення техніки, а навчання тісно пов'язане із практикою.

Письменниця Ксенія Фукс у 2009 році виїхала на навчання до Німеччини та вступила до Штутгартського Університету Медіа, який закінчила у 2013 році за фахом "реклама та маркетингові комунікації". Про відмінності між українською і німецькою системами освіти вона розповіла в інтерв'ю українським ЗМІ, передають Патріоти України.

"У Німеччині я побачила, що навчання може бути геть іншим. Аудиторії, ставлення професорів - все зовсім інше. Я навчалася в Університеті Медіа. У нашому розпорядженні були останні новинки техніки, своя фотостудія, кіностудія, радіо, компютерні класи всі на найновіших маках з найкращим програмним забезпеченням. У Донецьку, де я вчилася до того, були старі підручники – ще радянські, зі старими методами й теоріями.

Навчання у Німеччині було повязане дуже сильно з практикою. Цілий семестр ми мали перебувати на якомусь підприємстві і займатися практикою. Навчатися було реально цікаво. Отримуєш те, на що заслужив. Хороші оцінки дають за знання, а не за гроші, як в Україні. За спробу списати в Німеччині виганяють з університету назавжди. Порушення тут не проходять", - розповіла Ксенія.

"Сподобалося і ставлення до студентів. У нас були такі в Донецьку кадри, які могли студентів і ослами обізвати, й ідіотами. В Німеччині ж професори ставляться до студента як до рівноправного і підлаштовують навчальний процес для його зручності", - поділилася вона.

Джерело: Gazeta.ua

"Ми не віддаємо борг державі, а боремося за власне майбутнє", - комбриг "Холодного Яру"

четвер, 25 квітень 2024, 22:03

Проведення демобілізації до закінчення війни є поганою ідеєю. Щоб бійці могли перепочити після виснажливих боїв, потрібно проводити ротації, а для цього потрібно мобілізувати більше людей. Таку думку висловив командир 93-ї окремої механізованої бригади...

Громадянка РФ організувала роботу борделів у центрі Києва (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 21:02

У Києві затримали громадянку РФ та її трьох спільників, які організували діяльність місць розпусти під виглядом роботи масажних салонів. Борделі знаходились у центрі міста. Про це повідомили в пресслужбі столичної поліції. Зловмисникам загрожує до семи...