За стрілянину біля ресторану в Гельсінкі: У Фінляндії затримали депутата

У Фінляндії затримали депутата від партії Істинних фінів Тімо Ворнанена за стрілянину біля ресторану в центрі Гельсінкі. Видання YLE повідомляє, що у пресрелізі поліції про інцидент не згадується ім'я депутата, але інформація збігається з раніше відомими деталями, передають Патріоти України.

Поліція повідомила, що стрілянина сталася о 4 годині ранку 26 квітня. Ворнанен, який перебував у ресторані Bar Ihku, посварився з іншими відвідувачами. Хоча конфлікт було залагоджено, за межами ресторану депутат несподівано дістав малокаліберний пістолет і направив його на людей. Він зробив постріл у землю, змусивши присутніх піти. Стрілянина потрапила на камери відеоспостереження.

Начальник слідства, інспектор кримінальної поліції Юкка Ларкіо заявив, що внаслідок стрілянини ніхто не постраждав. Справу розслідують як спробу нападу за обтяжуючих обставин і злочин із застосуванням вогнепальної зброї. Видання зазначає, що Ворнанен за професією поліцейський, також він захоплюється полюванням.

Ларкіо не повідомив, чи була зброя, використана у злочині, службовою зброєю Ворнанена, а начальник Поліції Східної Фінляндії Самппа Холопайнен не має інформації про те, чи повернув Ворнанен свою табельну зброю до поліцейської дільниці після обрання до парламенту.

Директор адміністративного парламенту Пертті Раухіо підтвердив Yle, що в 25 квітня Ворнанен не залишив пістолет у відділі безпеки парламенту, як має бути за регламентом. Станом на вечір 27 квітня Ворнанена відпустили.

Yle не вдалося зв’язатися з ним для отримання коментарів. Прем'єр-міністр Фінляндії Петтері Орпо, який є членом Коаліційної партії вже назвав інцидент «шокуючим».

За його словами, підозра у скоєнні злочину щодо члена парламенту — це завжди дуже серйозне питання. Водночас, він нагадав, що поліцейське розслідування ще не завершене й інформація буде уточнюватися

Голова партії Істинних фінів Ріікка Пурра написала в соцмережі X, що опублікована поліцією інформація про підозри в скоєнні кримінальних злочинів, пов’язаних із депутатом Тімо Ворнаненом, «дуже серйозна». «Крім кримінальних наслідків, партія і парламентська фракція будуть діяти належним чином», — заявила вона.

Українці у Другій світовій: Неймовірна історія галичанина, який отримав найвищі відзнаки кількох країн та особисті подяки двох королів. Дозвіл повернутись додому СРСР не дав

п’ятниця, 10 травень 2024, 2:35

Уродженець Львівської області Василь Циквас не раз проявляв героїзм на фронтах Другої світової, йому висловлювали особисту подяку британський король Георг VI і норвезький Хокон VII. Але на батьківщину українець повернутися не зміг, осів у Шотландії. ....

Українська модельєрка звинуватила поліцію у викраденні її чоловіка (відео)

четвер, 9 травень 2024, 23:55

Модельєрка одягу з конопель і вчителька з йоги Дженніфер-Ірен Товт 7 травня заявила, що її коханого викрала поліція. Деталями вона поділилася на своїй сторінці в Instagram, передають Патріоти України. "Мого коханого Сергія сьогодні затримала поліція та...