За створення злочинної мережі: Коломойському в США світить величезний термін, - ЗМІ

Разом з Коломойським і Боголюбовим шахрайство приписують ще трьом «агентам» злочинної схеми.

Суд американського штату Делавер прийняв цілий ряд гучних рішень у справі проти олігархів Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова, які разом з партнерами підозрюються в організації «злочинної мережі», котра заволоділа активами в розмірі близько 674 млн доларів. Йдеться про розгляд, який ініціював в травні ПриватБанк, що раніше перебував у власності фігурантів позову. Про це повідомляється в матеріалі tZE Inform, передають Патріоти України.

Разом з Коломойським і Боголюбовим шахрайство приписують ще трьом «агентам» злочинної схеми - Мордехаю Корфу (Mordechai Korf), Хаїму Шохет (Chaim Schochet) і Уріелю Цві Лаберу (Uriel Tzvi Laber), а також 20 компаніям, зареєстрованим в штаті Делавер.

Зазначається, що, розглянувши і вивчивши додаткові матеріали, що надійшли на розгляд суду, беручи до уваги істотну вагу і суспільну значимість розгляду, суд прийняв рішення про подальший розгляд справи виключно за процедурою акту «Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act». Була встановлена первинна черговість розгляду питань і призначений провідний суддя на чергове засідання суду. 23 жовтня стало відомо про перший арешт у справі. 20 жовтня по запросу Канцлерського суду штату Делавер міністерством юстиції США в Вашингтоні затриманий і доставлений до суду для надання свідчень фігурант справи RF02.
Перед засіданням фігуранту оголошений тридцятиденний превентивний арешт. Що все це означає для Коломойського і Ко? 21 липня 2019 року суд визнав обґрунтованим факт наявності неправомірного впливу на учасників судового розгляду, що фактично призвело до зміни суті судового розгляду. Відтепер це вже не суд про порушення в господарсько-фінансовій сфері. Це судовий розгляд справ про створення «злочинної асоціації» і її членів.
Це перш за все має принципову особливість, що дозволяє залучати відповідні органи юстиції до виконання функцій розшуку, доставки на судове засідання, арешту активів та інше, до винесення спільного рішення суду, в рамках незакінченої судової процедури. Таким чином, правоохоронці США отримали право доставляти Коломойського і Ко для їх участі в засіданнях. Згідно з процедурою розгляду, на кожне засідання буде по черзі призначатися новий суддя, а рішення буде прийматися в рамках судової колегії учасників. Відтепер ніяка юридична процедура не може зупинити розгляд або вивести з-під розгляду когось до остаточного рішення суду.

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...