"За три місяці карантину заплатила держава": Українка розповіла, чим її найбільше вразило життя в Англії

Англія — недешева країна і щоб жити комфортно треба в рік заробляти не менше 25 тисяч фунтів, але про людей тут дбають.

Оксана Пономарьова два роки тому переїхала в місто Лестер в Англії. Жінка веде блог, в якому розповідає про адаптацію в країні і дивні речі, до яких не може звикнути, повідомляють Патріоти України.

"До переїзду кілька разів бувала в Англії. До того ж знала мову, що суттєво допомогло. Але скажу чесно, те, що ми вчимо на курсах і те, як розмовляють тут, суттєво відрізняється. Перший раз, коли до мене заговорили в магазині,я думала, що не знаю англійської. Зараз фільми за участі шотландців дивлюся виключно з субтитрами", - каже Оксана.

В Англії довелося полюбити ті речі, яких ніколи не любила. Наприклад, носити тапки в будинку. Тут холодна підлога. А ще звикнути до того, як одягаються британці. Вони спокійно можуть одягнути пуховик разом з сандалями і на це ніхто не звертає увагу. Але жінка полюбила гуляти в парках. Каже, що вони тут особливі, бо дуже зелені і великі.

"В адаптації мені допоміг чоловік. Він взяв на себе всі витрати по оформленню й документах. Я досі не знаю, де платять за світло, наприклад. Перші місяці я займалась будинком. Але часу на все не вистачало, було таке завантаження, що я навіть схудла", - каже жінка.

Першу роботу отримала завдяки своєму блогу. Оксана писала про все, що цікаво в країні і наштовхнулась на російськомовне видання. Там почала працювати позаштатним кореспондентом. "При переїзді потрібно чітко уявляти, чим ти хочеш займатися. Це допомагає знайти свою справу і чітко йти до цілі", - пояснює.

Зауважує, що Англія — недешева країна і щоб жити комфортно треба в рік заробляти не менше 25 тисяч фунтів. "Але не дивлячись на це, це соціальна країна, яка турбується про своїх громадян. Наприклад, у Лестері є курси для іноземців по мові і по підготовці для пошуку роботи. Також у період карантину нам виплачували гроші, бо наша компанія тимчасово не працювала. І за цей час я отримала повну зарплату", - додає Оксана.

Джерело: Gazeta.ua

Готують дітей до війни: Окупанти влаштували змагання з пілотування БПЛА серед школярів у Скадовську

п’ятниця, 17 травень 2024, 6:22

За даними національного спротиву, російські окупанти у тимчасово окупованому Скадовську влаштували для школярів змагання з пілотування БПЛА. Деталі: У повідомленні спротиву зазначають, що у турнірі з пілотування БпЛА змагалися школярі молодших класів (...

Не всякий вправний ухилянт перепливе... У ДПСУ пояснили, чим саме підступна річка Тиса

п’ятниця, 17 травень 2024, 6:15

Через швидку течію річки Тиса, мул, численні вихорі та втягування — багатьом навіть вправним плавцям не вистачає сил, щоб подолати щонайменше 50-метрову дистанцію. Окрім того, в Тисі є численні підводні загородження, в які річка затягує під час підйомі...