За тисячу гривень - 4 кілограми: Ціни на болгарський перець та помідори побили усі рекорди

В Україні стрімко дорожчають овочі, особливо тепличні. Навіть українців, які, здається, вже все бачили, вони спантеличують. Усього за півмісяця ціни на болгарський перець та помідори виросли на десятки гривень, передають Патріоти України.

Про це свідчать дані з порталу minfin. Україна нестримно наближається до Європи. В усякому разі, наші ціни на продукти семимильними кроками рухаються за європейськими. При цьому деякі види продовольства у нас вже дорожчі, ніж у наших сусідів із ЄС. Зокрема, ціни на болгарський перець і помідори тільки за місяць подорожчали відразу на кілька десятків гривень.

Болгарський перець

Жовтий болгарський перець на полицях столичних супермаркетів заворожує своїми, давно вже тризначними, цінами навіть тих, хто не звик нарікати з приводу кожного переписаного цінника. Однак ціни на перець зросли так, що не помітити цього і не відреагувати змогла би тільки абсолютно байдужа до всього людина.

Так, за підсумками першої декади березня середня ціна на перець болгарський жовтий становила 240,70 грн/кг. При цьому середня ціна лютого була 189,06 грн/кг. Тобто всього за пару тижнів середня ціна на болгарський перець злетіла на понад півсотні гривень. При цьому найдорожче його продають в Auchan (по 264 грн), а найдешевше він коштує в Metro (по 219,90 грн).

Помідори

Ще один овоч, який також став недоступним для більшості українців – помідори. Середня ціна на червоні помідори становить 130,28 грн/кг. При цьому минулого місяця вони коштували 107,09 грн/кг. Тобто, подорожчання за цією позицією склало понад 23 грн. Ще помітніше зросли в ціні рожеві помідори: зі 165,66 до 194,05 грн/кг. І найбільше "поважчав" цінник на помідори сливка. Їхня вартість зросла зі 127,73 до 160,62 грн/кг.

От де дешевше жити! Держстат опублікував рейтинг українських регіонів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:22

Індекси споживчих цін на різні товари, включно з продуктами харчування, за перші три місяці2024 року продемонстрували підвищення в усіх регіонах, за винятком Сумської області, порівняно з аналогічним періодом попереднього року. Найбільш значний приріст...

На Закарпатті 19-річний хлопець зґвалтував дитину, справою зайнялася поліція

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:15

На Закарпатті правоохоронці затримали 19-річного мешканця Мукачівського району, який зґвалтував 13-річну дівчину. Про це повідомили у поліції Закарпатської області, передають Патріоти України. Про постраждалу дівчину їм повідомили у медзакладі, куди в...