За участю Зеленського: На могилі першого космонавта незалежної України відкрили монумент

Творіння викликало неоднозначну реакцію у громадськості. Адже поряд могили теж дуже відомих людей, котрі наразі опинились в "тіні"

На Байковому кладовищі у Києві відкрили пам'ятник легендарному українському космонавту, герою України Леоніду Каденюку, зазначають Патріоти України.

Монумент було відкрито 5 грудня, у 23-тю річницю повернення Каденюка з космосу на Землю на шатлі "Колумбія". У відкритті взяв участь президент Володимир Зеленський.

У пресслужбі зазначили, що Зеленський ініціював пришвидшення створення пам'ятника першому українському космонавту, який пішов із життя в січні 2018 року.

Дослівно: "Оскільки на проведення робіт за державний кошт через бюрократичні процедури могли піти роки, було відкрито благодійний фонд, до якого могли долучитися всі охочі. Ескіз монумента обрала родина космонавта".

"Леонід Каденюк багато зробив для України, і Україна повинна хоч щось зробити для нього. Я вважаю, що ми дуже вчасно все зробили, адже 28 січня Леоніду Каденюку виповнилося б 70 років, і людям буде куди прийти та вшанувати його пам'ять", - заявив гарант.

Зеленський також зазначив, що з часів польоту Каденюка в космос Україна не мала таких великих проривів у аерокосмічній галузі, і Україна повинна робити все, щоб відновити цю галузь.

Після покладання квітів до монумента президент поспілкувався з родиною Каденюка. Зокрема, він пообіцяв дружині космонавта Вірі Каденюк посприяти у розв'язанні питання щодо збільшення матеріальної підтримки його родини з боку держави.

Українка Вероніка Мірошниченко зізналась, чому потиснула руку російській тенісистці

неділя, 5 травень 2024, 13:51

Тенісистка Вероніка Мірошниченко, яка має російський паспорт, поділилась спогадами з матчів проти представниць країни-агресора. Українка розповіла, що на емоціях потиснула руку росіянці Анастасії Тиханової, однак після цього ігнорувала всіх спортсменок...

"Йому треба вчити нашу історію": Зірка українського боксу розніс Ломаченка

неділя, 5 травень 2024, 13:14

Український боксер Тарас Шелестюк висловився про позицію ексчемпіона в трьох дивізіонах Василя Ломаченка щодо вторгнення Росії в Україну, передають Патріоти України. За словами спортсмена, його співвітчизник повинен вчити історію України. «Я роблю те, ...