За забуті посилки доведеться віддавати до 100 грн на добу! Ось скільки коштує платне зберігання на "Новій пошті", "Укрпошті" та Rozetka

Українці, які користуються послугами "Укрпошти", "Нової пошти" та доставки за допомогою Rozetka, не завжди встигають вчасно забрати замовлені товари та інші посилки з відділень чи поштоматів. Зазвичай у такому разі починає стягуватися плата за зберігання, яка для великих відправлень може сягати 100 грн на добу, передають Патріоти України.

А в деяких випадках забрати посилку вже взагалі не вийде. Щоб такого не сталося, потрібно знати терміни та правила доставки. OBOZ.UA розповідає про вимоги основних компаній.

Скільки коштує платне зберігання на "Новій пошті"

Клієнти "Нової пошти" можуть зберігати свої посилки в компанії протягом 30 календарних днів. Якщо не забрати товар за цей час, його вже не віддадуть одержувачу, компанія має право "розпорядитися таким відправленням на власний розсуд".

Протягом 7 календарних днів відправлення зберігаються безкоштовно. Виняток – палети, які можуть безплатно лежати на складі лише протягом 3 календарних днів.

Також потрібно розуміти, що в поштоматах замовлення зберігається протягом 3 днів. Якщо не забрати посилку за цей час, її надішлють до найближчого відділення "Нової пошти".

Послуга платного зберігання вмикається автоматично, без попереднього замовлення. Відповідно, додаткова плата почне нараховуватись:

  • з 8-го календарного дня за зберігання простої посилки;
  • з 4-го дня за зберігання палети.

Справа в тому, що, як пояснили в самій компанії, першим днем зберігання вважається наступний календарний день після прибуття відправлення у відділення одержувача. Тобто день прибуття не зараховується до безкоштовних днів.

Згідно з тарифами "Нової пошти" на додаткові послуги, ціни на зберігання посилок залежать від їхніх розмірів. Вартість коливається від 10 до 100 грн на день. Прайс такий:

  • зберігання малої посилки (до 2 кг) чи документів – 10 грн/день;
  • середньої посилки (до 10 кг) – 20 грн./день;
  • великий (до 30 кг) – 30 грн./день;
  • вантажу до 100 кг – 40 грн/день;
  • шин та автомобільних дисків – 40 грн/день;
  • палет – 100 грн/день;
  • зберігання вантажів понад 100 кг коштує 40 грн./день за кожні 100 кг.

Зберігання посилок на "Укрпошті": які ціни у 2024 році

Відправлення "Укрпошта Експрес", "Укрпошта Стандарт" та "Укрпошта Документи", яке не було вчасно вручено одержувачу (до якого також немає розпорядження відправника або адресата), зберігається у відділенні пошти або у приміщенні ділянки кур'єрської доставки протягом 14 календарних днів. Цей термін відраховується від дати його надходження до відділення поштового зв'язку.

Універсальні відправлення "Укрпошта Стандарт" без оголошеної цінності та інші види поштових відправлень можуть зберігатися у відділенні протягом 30 календарних днів від дати надходження до відділення поштового зв'язку чи ділянки кур'єрської доставки.

Кожної доби зберігання поштових відправлень більше 5 робочих днів від дати надходження відправлення до поштового відділення нараховується додаткова плата. Як і у випадку з "Новою поштою", це відбувається автоматично.

Також термін зберігання можна продовжити за письмовою заявою відправника або адресата (за додаткову оплату):

  • відправлення "Укрпошта Стандарт" – до 2 місяців з дня його надходження до відділення;
  • "Укрпошта Експрес" – до 28 календарних днів із дня надходження.

Міжнародні поштові відправлення, що надходять в Україну на відділення "Укрпошти", зберігаються протягом одного місяця з дня їх надходження. Зберігання відправлення понад 5 робочих днів (за кожну добу, не рахуючи дня прибуття) коштує 10 грн на добу, але не більше 50 грн.

Зберігання замовлень у точках видачі Rozetka: скільки лежатиме посилка

Термін резерву – 2 дні від запланованої дати видачі. Ті ж терміни встановлені і для поштоматів "Розетки".

Вас може зацікавити:Стадіон у Парижі збожеволів після стрибка Магучіх. З'явилося відео, що відбувалося на трибунах

Залишити посилку з товаром на триваліший час неможливо навіть за додаткову плату. Якщо замовлення не забрати вчасно, його потрібно буде повторити.

При цьому компанія запровадила платну доставку у свої точки видачі. Раніше ця послуга була безкоштовною, але з березня 2024 року за неї потрібно платити 35 грн.

Клієнт має право відмовитися від частини замовлення та сплатити лише те, що забирає з точки видачі. Але плата за доставку при цьому не повертається.

Податкова нарахувала чоловіку 2,3 млн грн платежів: що стало причиною та як уникнути шахрайських схем

п’ятниця, 26 липень 2024, 10:34

Податкова нарахувала чоловіку 2,3 млн грн податкових зобов'язань за участь у схемі дропів, коли він віддав свою банківську картку шахраям, які використовували її для приховування доходів. Через це громадянин отримав майже 9,5 млн грн на рахунок у 2023 ...

А ви це знали? Чому у школах в СРСР забороняли писати кульковими ручками

п’ятниця, 26 липень 2024, 9:50

Атрибути радянської шкільної естетики відомі всім: червоні краватки, білі фартухи у дівчаток, коричневі костюми у хлопчиків та стандартні ранці, в яких носили шкільне приладдя. А одним із найважливіших атрибутів радянського школяра було перо, передають...