За запитом РФ: У Польщі затримали одного з лідерів УНА-УНСО

До заступника командира УНСО, добровольця Ігоря Мазура, який також є співробітником Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини, не допускають українського консула та не надають адвоката.
Ігор Мазур. Фото: соцмережі.

Представник офісу Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Андрій Мамалига повідомив про затримання у Польщі одного з лідерів УНА-УНСО Ігора Мазура (позивний «Тополя»). Про це Мамалига повідомив на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

«Дві години тому польські прикордонники на польському прикордонному пункті «Дорогуск» затримали мого колегу, політв’язня, учасника війни на Сході України Ігора Мазура. До нього не допускають українського консула та не надають адвоката. В понеділок попередньо в місті Холм буле вирішуватися питання про взяття Ігора під варту з метою екстрадиції в Росію», – написав Мамалига.

На сторінці самого Мазура кілька людей також пише про його затримання. Офіційних заяв з цього приводу наразі немає. До заступника командира УНСО, добровольця Ігоря Мазура, який також є співробітником Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини, не допускають українського консула та не надають адвоката. Про це Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова написала на своїй сторінці у Facebook.

«У Польщі, на прикордонному пункті Дорогуск, за запитом РФ затримали співробітника Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини Ігоря Мазура. За наявною інформацією, до нього не допускають українського консула та не надають адвоката», – повідомила Денісова.

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...