За життя померлий міг мати певні проблеми: У Єгипті знайшли мумію із золотим язиком (фото)

Археологи зазначили, що вік мумій близько двох тисяч років.

У Єгипті археологи розкопали мумію людини із золотим язиком. Знахідку виявлено в одному з поховань біля Олександрії, інформують Патріоти України.

Як повідомляє Live Science, всього було знайдено 16 поховань, де вчені знайшли мумії разом зі статуями, сувої та інші похоронні скарби. На думку дослідників, людина із золотим язиком за життя могла мати проблеми з вимовою. Тому під час бальзамування їй вирізали орган і замінили на прикрасу. Згідно з давньоєгипетською міфологією, після смерті померлий мав говорити з вартою, щоб потрапити у загробний світ.

Також в одній із могил було знайдено останки жінки, значну частину тіла якої було закрито майстерно зробленою маскою. Примітно, що на масці була посмішка. В інших же похованнях були статуї, що зображують зовнішній вигляд померлих.

Археологи зазначили, що вік мумій близько двох тисяч років. Поховання з'явилися за часів царювання династії Птолемеїв (304-30 роки до нашої ери), або ж на самому початку правління Римської Імперії, яка захопила владу над Єгиптом у 30 році до Різдва Христового.

Україна в тренді: Букмекери оцінили шанси на перемогу учасників Євробачення-2024

середа, 8 травень 2024, 5:58

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться сьогодні, 7 травня. Букмекери назвали ймовірного переможця конкурсу. . Наразі перше місце посідає представник з Хорватії. Співак Baby Lasagna виступить з піснею Rim Tim Tagi Dim і наразі має вірогідність 60...

Смачний спосіб обманути старість: Американський мільярдер назвав один продукт, який продовжує життя

середа, 8 травень 2024, 5:40

45-річний Брайан Джонсон, мільярдер та підприємець, який став популярним через своє рішення зробити переливання крові свого 17-річного сина з метою зберегти молодість, заявив про намір поділитися "секретним інгредієнтом", що, за його словами, може прод...