Заарештовано вже більше 100 осіб: У Туреччині розслідують, чому під час землетрусу безліч будинків склалися як карткові

Влада Туреччини пообіцяла провести ретельне розслідування щодо всіх забудовників, яких запідозрили в недобросовісному зведенні будинків і цілих житлових комплексів, які впали під час землетрусів, інформують Патріоти України.

Як повідомляє Reuters, до теперішнього часу вже відомо про затримання 113 підозрюваних. Віце-президент Фуат Октай заявив, що на даний момент встановлено 131 підозрюваного, відповідального за обвалення деяких будівель. При цьому міністр навколишнього середовища Мурат Курум додав, що в 10 провінціях 24 921 будівля впала або сильно пошкоджена внаслідок землетрусу. Всього ж було обстежено 170 тис. будівля.

"Накази про затримання видані щодо 113 з них", - сказав Октай, додавши, що особливу увагу буде приділено забудовникам, будинки яких сильно пошкодилися або впали, поховавши під своїми уламками людей.

За даними агентство Anadolu, державна прокуратура Адани наказала затримати 62 людини в рамках розслідування щодо обвалених будівель, а в Діярбакирі були затримані 33 людини. Ще 8 осіб були затримані в Шанлиурфі і четверо в Османіє.

Також поліція затримала забудовника одного житлового комплексу, який впав в Антак'ї в аеропорту Стамбула, коли він сідав на літак у Чорногорію. Цей елітний 12-поверховий житловий комплекс був побудований 10 років тому і налічував 249 квартир. Затриманий сказав прокурорам, що не знає, чому комплекс завалився, і що його бажання поїхати в Чорногорію не пов'язане з цим.

Крім того, стало відомо, що опозиційні партії звинуватили уряд президента країни Реджепа Тайіпа Ердогана в неналежному контролі за дотриманням підрядниками будівельних норм, введених після землетрусу в 1999 році, щоб зробити будинки більш стійкими.

Ердоган відповів, що опозиція просто бреше, замість того, щоб боротися з корупцією в муніципалітетах, якими керують опозиційні політсили.

Reuters у зв'язку з цим наводить дані про те, що за останні 10 років Туреччина опустилася на 47 позицій в Індексі сприйняття корупції Transparency International до 101 місця з 174 країн.

От де дешевше жити! Держстат опублікував рейтинг українських регіонів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:22

Індекси споживчих цін на різні товари, включно з продуктами харчування, за перші три місяці2024 року продемонстрували підвищення в усіх регіонах, за винятком Сумської області, порівняно з аналогічним періодом попереднього року. Найбільш значний приріст...

На Закарпатті 19-річний хлопець зґвалтував дитину, справою зайнялася поліція

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:15

На Закарпатті правоохоронці затримали 19-річного мешканця Мукачівського району, який зґвалтував 13-річну дівчину. Про це повідомили у поліції Закарпатської області, передають Патріоти України. Про постраждалу дівчину їм повідомили у медзакладі, куди в...