"Що ви за господиня, якщо не робили закрутки на зиму?" - часто можна почути від наших бабусь. Це зараз ми живемо в 21 столітті, де є холодильники, морозильні камери і продукти можуть там зберігатись місяцями та не псуватись. З року в рік все менше господинь роблять закрутки, але все ж роблять, і в магазинах також вибір великий. Напрошується логічне запитання: а це корисно? Відповідь дав фітнес-тренер та консультант зі здорового харчування Юрій Попко, передають Патріоти України.
«Рецепт маринування овочів, до прикладу беремо огірочки: на 1 літр води додати цукру 8 чайних ложок, 4 чайні ложки солі та 5 столових ложок оцту 9%. Кип'ятити 3 хвилини й залити гарячим маринадом банки. Після покласти банки стерилізуватися в киплячу воду на 8 хвилин.
Тобто були огірки звичайні низькокалорійні і корисні, а вийшло що? Проти цукру я нічого не маю, він і так всюди є, тільки для чого нам ще його стільки, якщо в більшості з нас він і так добову норму перевищує у декілька разів. Добова норма 6 ложечок чайних в середньому, це я не про чай і каву, яку ви солодите, а загалом з продуктів також. Чим шкідливе систематичне зловживання цукром, певно відомо кожному. У 4 чайних ложках солі її 28 грамів, а добова норма — 6 грамів. Крім того, овочі проходять високу термічну обробку, тобто стерилізацію.
Після неї значна частина вітамінів в продуктах зменшується, особливо вітамін С. Натомість мінерали зберігаються, але не забуваємо, що в банку ми поклали овоч, а на виході отримаємо ще купу солі з цукром. Тобто спочатку був огірок, а на виході ми отримали невідомо що, суміш з солі, цукру і сумнівної якості овочі. На цьому фоні парниковий взагалі здається вже якимось ідеальним, я вже мовчу про інші овочі, фрукти, ягоди які банально можна заморозити, чи засолити (типу капусти)".
За словами консультанта з харчування, консервацію їсти можна, це не отрута, але спеціально робити закрутки — це даремна витрата часу, грошей і перевод продуктів, бо є кращі методи зберігання цих же сезонних овочів, або ж є вибір свіжих у продажі. «Але краще парникові, ніж мариновані. Це стосується тих, які ви не можете заморозити, наприклад, огірки».
Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у Київській області повідомили про підозру організатору та п'ятьом його спільникам, які налагодили масштабне підпільне виробництво фальсифікованої кави під виглядом продукції відомих світови...
Правоохоронці встановлюють обставини можливого неправомірного застосування сили співробітниками Корабельного районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Миколаївської області до військовозобов’язаного громадянина. Про це пов...