Заборона на виїзд з України чоловіків з подвійним громадянством: У ДПСУ роз’яснили ситуацію

У ДПСУ прокоментували заяву посольства США в Україні про заборону виїзду осіб із подвійним громадянством. Якщо громадяни України мають паспорт іншої країни, вони все одно насамперед розглядаються виключно як громадяни України, які мають її національні права та обов’язки. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

"Формулювання, що шириться на різних ресурсах про те що українців із подвійним громадянством тепер не випускатимуть із країни, м'яко кажучи, не коректне. Вкотре можу зазначити, що в Україні заборонено подвійне громадянство", - наголосив він.

Речник ДПСУ зауважив, що ці норми діяли й раніше. За словами Демченка, на кордоні прикордонники неодноразово виявляли українців, які на паспортному контролі видавали себе за іноземців. Такі громадяни завжди притягуються до визначеної законодавством відповідальності.

"Водночас не варто плутати з громадянами України, які постійно проживають за межами України і які мали у своїх документах відповідні відмітки про оформлення виїзду за кордон на постійне місце проживання та відмітки (штамп) про взяття на постійний консульський облік у закордонній дипломатичній установі України", - наголосив він.

У ДПСУ додали, що раніше чоловіки з України з подвійним громадянством у віці від 18 до 60 на час воєнного стану також мали можливість виїздити за межі країни. Однак зі зміною норм законодавства тепер така можливість для них обмежена.

“Я можу собі накрутити думок": Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив перші заяви після суду

субота, 27 липень 2024, 21:22

Підозрюваний у вбивстві громадської діячки та екснардепки Ірини Фаріон 18-річний мешканець Дніпра В’ячеслав Зінченко після судового засідання, на якому йому обрали запобіжний захід, кілька хвилин поспілкувався із журналістами. Відео розмови опублікован...

Запропонував старенькій киянці допомогу: Власниця трикімнатної квартири на Печерську пустила до себе незнайомця і стала безхатьком

субота, 27 липень 2024, 21:00

Власниця трикімнатної квартири на Печерську на схилі років опинилась на вулиці через зухвалого шахрая, який привласнив її помешкання. За словами правоохоронців, 48-річний чоловік підшукував людей без родичів, які мають у власності нерухомість. Таким чи...