Забороняли теплі речі та засоби гігієни: Підозрюваний у вбивстві Шеремета Антоненко розповів про тиск у СІЗО

Підозрюваний у вбивстві журналіста Павла Шеремета Андрій Антоненко розповів, що в СІЗО на нього чинили тиск. В інтерв'ю "Бабелю" він повідомив, що йому забороняли теплі речі та засоби гігієни (помитися, постригтися), передають Патріоти України.

Також Антоненко не надавали медичну допомогу, наприклад стоматологічну. "До речі, зараз її теж не надають. З цього приводу я написав кілька заяв, отримав відписки з узгодженням, але не допомогу. Цим керує слідчий [Василь] Бирко. Ще мені не давали побачення з рідними", – сказав він.

Він також зазначив, що в січні до нього в камеру підселили людину з нацистською літературою. "Він зайшов в камеру з двома такими книгами. Я отетерів. Пояснив йому в двох словах ситуацію, і на цьому ми поставили крапку. У той же день розповів про цей випадок слідчому і адвокату. Що стосується інших "підсадок". У перший же день мене посадили в камеру, де сидів так званий "с*ка" – так називають тих, хто співпрацює зі слідством. Але оскільки я не причетний до злочину і приховувати мені нічого, ніякої корисної інформації вони не отримали", – розповів Антоненко.

Він пригадав, як одного разу до нього підсів чоловік і відразу, між іншим, сказав, що у нього знайшли дві гранати. "Був ще один цікавий момент. Підсів до мене товариш і одразу, ніби між іншим, сказав, що в нього знайшли дві гранати. Думаю, це також була провокація щодо якоїсь вибухівки. Але результат знову був ніякий.", – додав Антоненко.

Зараз, за його словами, в камері тільки він і сусід: "умови не домашні, а й не критичні". "Звісно, вже втомився, всі втомилися, але маємо триматись. На нас дивиться вся країна, всі патріотичні сили і свідомі люди, які бачать "бєспредєл" системи і режиму МВС", – зазначив Антоненко.

22 травня поліція завершила досудове розслідування у відношенні трьох підозрюваних у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета. Раніше підозрюваним у справі про вбивство Павла Шеремета Андрію Антоненку, Юлії Кузьменко та Яні Дугарь змінили підозри.

Антоненко тепер не організатор, а виконавець за попередньою змовою, Кузьменко є виконавцем, а Яна Дугарь — пособником. Також у справі з’явилися невстановлені особи, які є організаторами. За ним матеріали виділили в окреме провадження. В кінці 2019 року слідчі повідомили про підозру у вбивстві Шеремета військовому медику Яні Дугарь, волонтеру Юлії Кузьменко, а також музиканту і учаснику АТО Андрію Антоненку.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...