Заброньований працівник може виїхати за кордон лише за певних умов: Юристи пояснили нюанси

В Україні, де триває мобілізація, виїзд за кордон військовозобов`язаних обмежений, втім, за певних умов право на це мають, зокрема, заброньовані працівники, передають Патріоти України.

Проте, особисті потреби не включені до цього переліку, зазначають фахівці фонду «Право на захист». Так, під час воєнного стану посадові особи, заброньовані працівники та представники суб'єктів господарювання (зокрема, урядовці, народні депутати, депутати місцевих рад, судді, прокурори, державні службовці, заброньовані за відповідними органами працівники та інші визначені категорії осіб) перетинають державний кордон на підставі відповідних рішень про службові відрядження.

Перетнути державний кордон такі особи можуть з відповідними документами:

  • посвідченням особи, яка перебуває на спеціальному обліку,
  • АБО витягом з наказу Міністерства економіки України;
  • документиами, які засвідчують службову мету перетину кордону, тобто документи про відрядження. Наприклад: витяг з наказу, посвідчення про відрядження, лист-звернення до Державної прикордонної служби, у якому керівник підприємства, установи чи організації зазначає, що відповідна посадова особа відряджається для виконання службових обов'язків за кордоном.

Тобто, перетин кордону має бути пов'язаний із роботою, а саме — відрядженням, виїжджати з власних потреб таким особам заборонено.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...