Забудьте про головний біль: Вчений винайшов алкогольний напій, котрий не викликає похмілля

Винахідника звуть Колін Даль, і одного разу йому прийшла думка збільшити рівень антиоксидантів в алкогольних напоях.

Науковець з Австралії знайшов спосіб, як позбавити людей від неприємного наслідки вживання алкоголю - похмілля. Він став настільки успішним, що чоловік навіть відкрив спеціалізований бар в Сіднеї, в якому продають напої, що п'янять, але не викликають інтоксикації. Про це пише vice.com, повідомляють Патріоти України.

Винахідника звуть Колін Даль, і одного разу йому прийшла думка збільшити рівень антиоксидантів в алкогольних напоях. В коктейлі він став додавати виноградний екстракт, що прискорило метаболізм алкоголю в організмі.

Вчений випробував таку диво-випивку на собі і вранці прокинувся абсолютно бадьорим. Наступні три роки він присвятив розвитку цієї теми, і у нього вийшло. Секрет простий: при вживанні алкоголю печінка ретельно працює, щоб розщепити його на ацетальдегід і ацетат. Ацетальдегід - це токсин, який по мірі того, як ви продовжуєте пити, накопичується в організмі і може спровокувати похмілля.

А ось високий вміст антиоксидантів з винограду нейтралізує ацетальдегід і ацетат в організмі. Цікаво, що за смаковими якостями міцні напої практично не відрізняються. Настій виноградних антиоксидантів надає зазвичай прозорій рідині темно-червоний колір і легкий таніновий посмак, але в напої це ледь помітно. Зараз вчений працює над продуктами на винос, включаючи вино, спиртні напої і навіть пиво.

Відома журналістка спитала ексміністра Кулебу, чому він не на фронті

неділя, 7 грудень 2025, 19:15

Колишній міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що коли йому прийде повістка до війська - він тікати не буде. Про це він сказав в інтерв’ю Рандеву ведучій Яніні Соколовій, передають Патріоти України. "Я живу в Україні, і прийде повістк...

Ніколи не ріс у дикій природі: Науковець розповів, як тисячі років тому люди навмисно створили фрукт, без котрого українці не уявляють свій стіл

неділя, 7 грудень 2025, 19:04

Більшість людей сприймають лимон як один із багатьох фруктів, які подарувала нам природа. Однак насправді це не так. Виявляється, лимон вивели люди шляхом гібридизації та ретельного культивування. Про це пише американський еволюційний біолог із Ратгерс...