Науковець з Австралії знайшов спосіб, як позбавити людей від неприємного наслідки вживання алкоголю - похмілля. Він став настільки успішним, що чоловік навіть відкрив спеціалізований бар в Сіднеї, в якому продають напої, що п'янять, але не викликають інтоксикації. Про це пише vice.com, повідомляють Патріоти України.
Винахідника звуть Колін Даль, і одного разу йому прийшла думка збільшити рівень антиоксидантів в алкогольних напоях. В коктейлі він став додавати виноградний екстракт, що прискорило метаболізм алкоголю в організмі.
Вчений випробував таку диво-випивку на собі і вранці прокинувся абсолютно бадьорим. Наступні три роки він присвятив розвитку цієї теми, і у нього вийшло. Секрет простий: при вживанні алкоголю печінка ретельно працює, щоб розщепити його на ацетальдегід і ацетат. Ацетальдегід - це токсин, який по мірі того, як ви продовжуєте пити, накопичується в організмі і може спровокувати похмілля.
А ось високий вміст антиоксидантів з винограду нейтралізує ацетальдегід і ацетат в організмі. Цікаво, що за смаковими якостями міцні напої практично не відрізняються. Настій виноградних антиоксидантів надає зазвичай прозорій рідині темно-червоний колір і легкий таніновий посмак, але в напої це ледь помітно. Зараз вчений працює над продуктами на винос, включаючи вино, спиртні напої і навіть пиво.
Деякі власники собак помічали, що їхнім вихованцям подобається дивитися телевізор. З'ясувалося, що вподобання собак можуть досить багато розповісти про їхній характер. Про це пише IFLScience, передають Патріоти України. У своєму дослідженні вчені з Уні...
Один із іноземних добровольців, які воюють за Україну, на ім’я Дуглас Картнер, вирішив піти на війну проти росіян, сприйнявши як знак пісню Seven Nation Army американського гурту The White Stripes, яка випадково заграла в його застосунку Spotify. Про ц...