Забули зачинити вікно: У Чехії номер із туристами заполонили кажани (фото)

Пара туристів, яка приїхала в Чехію та зупинилася в тризірковому готелі Art Nouveau Sloven у місті Пльзень, дуже сильно пошкодувала, що залишила на ніч відчиненим вікно в номері 212. Вони також відчинили двері, які ведуть у коридор, через виснажливу спеку. Наступного ранку на них чекав шок: у кімнаті на стелі, шторах і стінах з'явилися сотні кажанів, повідомляє чеське видання Plzensky Denik, передають Патріоти України.

Працівник служби з порятунку тварин Радек Земен, який прибув за викликом, і адміністраторка готелю намагалися спіймати живих мишей, щоб випустити їх на свободу.

Пізніше представник Центру порятунку тварин (DESOP) Карел Маконь повідомив, що вони виявили 256 живих мишей і 11 мертвих. За його словами, вина за це лежить на безвідповідальних гостях і на покоївці, яка не зачинила вікно в номері.

"Двері до зали також залишилися відчиненими, тож у просторі між стіною та стелею біля меблів ховалося близько 50 кажанів. Адміністраторка показала гостям брошуру трьома міжнародними мовами, у якій йшлося про те, що не слід залишати вікна відчиненими, оскільки існує ризик нашестя кажанів. Але, як бачите, на жаль, усе марно. Хоча брошура є в кожній кімнаті. Навіть покоївка не спромоглася зачинити двері та вікна, тому десятки летючих ссавців могли легко проникнути всередину", — наголосив Маконь.

кажани, чехія

За його словами, у теплу погоду подібні візити у відчинені вікна чи двері помешкань кажанів-сопрано, яких у Чехії дуже багато, не рідкість."Щойно стане помітно холодніше, кажани перемістяться в інші місця", — пояснив він.

Чеська влада вже давно попереджає жителів про навалу кажанів у серпні та вересні. Місто Пльзень і зовсім розташоване в центрі міграційних маршрутів цих представників фауни. Тому не дивно, що вони часто ночують тут.

миші-сопрано, кажани
За даними Чеської спілки охорони природи, торік у період із серпня до вересня рятувальні станції виявили у квартирах і готельних номерах загалом 1306 кажанів. Саме у зв'язку з цим експерти й рекомендують зачиняти в цй період вікна та двері.

Випадок у Пльзені — не наймасштабніший за кількістю непроханих гостей. У 2022 році в одному з готелів курортного міста Карлові Вари 400 кажанів залетіли в номер через відчинену кватирку, а вибратися не змогли. У результаті майже половина з них загинула.

Кажан-сопрано — один із найменших кажанів, що мешкають у Чехії. Він харчується комахами, що літають, і часто населяє міські парки, неутеплені панельні будинки та природні природні щілини й порожнини.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...