Забирати будуть всіх? Залужний і Умєров наполягають на посиленні мобілізації, бо не буде кому боронити державу

Залужний і Умєров наполягають на посиленні мобілізації, бо не буде кому боронити державу

Сьогодні, 4 січня, Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки розпочав роботу над законопроєктом про мобілізацію. На засіданні були присутні головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний та міністр оборони Рустем Умєров. Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко, передають Патріоти України.

"Вони наголосили, що посилення мобілізації, - це об’єктивна складова війни. Не буде посилення - нема кому буде боронити державу. В той же час вони готові доопрацьовувати законопроєкт та вносити зміни, зокрема, прибирати антиконституційні положення", - повідомив нардеп.

За його словами, документ планують докладно розглядати протягом найближчих трьох днів. Гончаренко наголошує, що 8 січня закінчується термін подання альтернативних законопроєктів, після цього комітет з нацбезпеки має ухвалити рішення, що він рекомендує Раді.

"Він (Комітет - Ред.) може рекомендувати відхилити всі законопроєкти, ухвалити один з них, або на їхній базі зробити новий комітетський законопроєкт і запропонувати Раді в першому читанні ухвалити його", - розповів Гончаренко.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...