"Забирав до себе у ліжко спати": Головного лікаря будинку дитини звинувачують у сексуальному насильстві над дітьми

В Одеській області розгорівся грандіозний скандал через головного лікаря Ізмаїльського будинку малятка. Чоловік був звинувачений в розтлінні малолітніх дітей. Поліція відкривати справу не квапилася, а сам лікар заявив, що всі звинувачення - це брехня і провокація, пише "Обозреватель", передають Патріоти України.

В поліцію звернулася медсестра з будинку малятка, яка помітила у дітей характерні сліди сексуального насильства у дітей в області статевих органів. Жінка не витримала і почала розпитувати малят, а також інший медперсонал, а після – пішла в правоохоронні органи.

Діти розповіли, що дядя Вітя (так малюки називають головного лікаря Ізмаїльського будинку дитини Віктора Проценка) забирав їх до себе спати та годував дивним йогуртом.

"Він забирав дітей до себе спати, аргументуючи тим, що їм потрібна батьківська любов. Потім діти розповіли жахливе: що дядя Вітя годував їх несмачним йогуртом і писав на них "білою водичкою", - повідомили анонімні джерела з будинку малятка.

Ситуація набула розголосу, але головлікаря не стали усувати від посади. Мало того, він продовжував свою роботу і спілкування з дітьми, в тому числі й з тими, хто розповів медперсоналу про те, що дядя Вітя їх чіпав. Співробітники будинку немовляти визнали, що поведінка головлікаря було дивною вже давно – не менше п'яти років. Але особливих приводів для занепокоєння не було і багато хто просто не хотів вірити в те, що доросла людина на таке здатна.

Як розповіла голова громадської організації "Батьківська спілка" Зоя Мельник, справа головлікаря спочатку пішла не так. Інформацію в ЄРДР внесли тільки через два тижні, поліція не поїхала відразу після заяви в будинок маляти, а просто викликала Проценко для розмови. Дітей опитував шкільний психолог і не рамках справи, а просто так.

В Ізмаїльському будинку дитини перебуває понад 100 малюків. В основному це діти від народження до шести-семи років. Частина дітей має проблеми з розвитком і здоров'ям. Волонтери, які взяли під опіку цей будинок малятка, шоковані тим, що сталося. Але вони кажуть, що в Ізмаїлі всі між собою пов'язані й головлікар легко піде від покарання.

Як розповіла Зоя Мельник, дружина головного лікаря Аурелія Проценко – ексначальник управління охорони здоров'я Ізмаїла. Начальниця служби у справах дітей Ізмаїла Єнакієва Тетяна – близький друг сім'ї Проценко. Її чоловік Єнакієв Віктор – заступник начальника поліції Ізмаїла. Також у родини Проценко є зв'язки й друзі в інших органах влади.

Сам же Віктор Проценко розмістив пост на своїй сторінці в Facebook, де назвав весь скандал спланованою провокацією і поскаржився на погрози. Він зазначив, що його хочуть знищити, але не пояснив, кому це потрібно й навіщо.

Джерело: Обозреватель

"Дістав з-під завалів трьох людей": У Дніпрі 14-літній підліток допомагав рятувати постраждалих після атаки РФ (фото)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:52

Місцеві журналісти також поспілкувались з юним рятувальником. Тимофій мешкає неподалік п'ятиповерхівки, в яку влучив ворожий снаряд. Він відразу прибіг на місце трагедії та почав допомагати рятувальникам. Юнак допомагав виводити постраждалих людей з ме...

Вигадали нову схему: Шахраї під виглядом співробітників ДБР виманювали у людей гроші

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:00

Аферисти пропонували широкий спектр послуг для потенційних "клієнтів" - від закриття кримінальних проваджень до переслідування конкурентів, заявників. Викрито групу шахраїв, які під виглядом співробітників Державного бюро розслідувань видурювали у люде...