Загальна мобілізація набирає обертів: У Києві роботодавців зобов'язали подати військкомату списки всіх працюючих чоловіків

В Україні продовжується загальна мобілізація. Поки що її продовжено до 19 лютого. Але, мабуть, із наближенням цієї дати її продовжать ще. Наразі по всій країні ТЦК активізували мобілізацію, передають Патріоти України.

Зокрема, у Києві керівників підприємств зобов’язали подати списки всіх чоловіків призовного віку, які в них працюють.Таку інформацію опублікував сектор із питань мобілізаційної роботи Дніпровської районної адміністрації. У повідомленні посилаються на наказ, виданий начальником КДВА генерал-полковником Сергієм Попком.

При цьому в інформації звертають увагу роботодавців, що вони зобов'язані сповіщати військовозобов'язаних щодо виклику в ТЦК, а також забезпечити прибуття своїх підлеглих до центру комплектації (військкомату) у зазначені дату і час.

"Згідно зі статтею 38 Закону України "Про військовий обов'язок та військову службу" керівники підприємств, установ та організацій, незалежно від підпорядкування та форм власності, зобов'язані на вимогу Київського міського та районних у місті Києві територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки сповістити військовозобов'язаних та забезпечити їхнє своєчасне прибуття на виклик", - пишуть в інформації.

Там також роз'яснюють, хто із працівників має увійти до списків для ТЦК. Йдеться про всіх чоловіків із 1968 по 2003 рік народження. "Просимо Вас надати списки громадян чоловічої статі 1968-2003 років народження (незалежно від місця проживання та перебування на військовому обліку), які працюють на підприємстві, установі або організації за формою, що додається", - звертається військова адміністрація до керівників столичних підприємств.

Втім, є відомості. що подібні розпорядження отримали не лише столичні роботодавці, а й керівники підприємств у всіх регіонах. Причому списки мають бути сформовані та надані найближчими днями – до 31 січня.

Землю накриває триденна магнітна буря: Українцям розповіли, як пережити метеоудар

четвер, 25 квітень 2024, 15:44

У четвер, 25 квітня, Землю накриває магнітна буря. Вона триватиме три дні (до 27 квітня включно) і має стати останньою в цьому місяці. Про це свідчать дані Центру прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та атмосферних дослідж...

Це варто знати" Які документи треба взяти з собою під час візиту в ТЦК - повний список

четвер, 25 квітень 2024, 14:47

Військовозобов'язаних громадян України зобов’язали з'явитися до Територіальних центрів комплектування й оновити облікові дані. Це стосується чоловіків призовного віку - від 18 до 60 років, передають Патріоти України. Для цього їм дається 60 діб із моме...