Загальна мобілізація в Україні: Чи припинять вручати повістки у 2023 році

У день початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, 24 лютого 2022 року, президент Володимир Зеленський підписав указ про введення воєнного стану в країні. Того ж дня почалася загальна мобілізація, передають Патріоти України.

Згідно з указом президента, мобілізація в Україні була запроваджена на 90 днів і після закінчення терміну неодноразово продовжувалася на ще три місяці.

Загальна мобілізація у 2023 році — дата закінчення

З початку повномасштабного вторгнення РФ мобілізацію в Україні продовжували кілька разів:

  • до 23 серпня 2022 року;
  • до 21 листопада 2022 року;
  • до 19 лютого 2023 року;
  • до 20 травня 2023 року;
  • до 18 серпня 2023 року;
  • до 15 листопада 2023 року.

Наступне продовження мобілізації очікується в листопаді і триватиме орієнтовно до середини лютого 2024 року за умови, що в країні збережеться воєнний стан.

Що таке загальна мобілізація в Україні

Загальна мобілізація — це комплекс оперативних заходів для поповнення складу Збройних сил України, який задіюється на всій території країни одночасно.

Мобілізаційні заходи проводяться протягом 90 днів з моменту набуття чинності указу президента. У період мобілізації до лав ЗСУ призивають усіх військовозобов'язаних громадян віком від 18 до 60 років, визнаних придатними або обмежено придатними для несення військової служби.

Мобілізацію проводять співробітники місцевих ТЦК і СП, а за необхідності — командири військових частин за розпорядженням Генерального штабу Збройних сил України. Поки триває мобілізація, воєнкоми вручатимуть повістки військовозобов'язаним громадянам, які підлягають призову під час війни і не мають броні або відстрочки.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...