Загальна мобілізація в Україні триває: Чому можуть призвати чоловіків, які не служили в армії

Законодавство України передбачає мобілізацію тих, хто не проходив строкової служби в армії. Водночас такі особи обов'язково мають пройти підготовку (від 7 до 20 днів), перш ніж вирушати до військової частини. Про це повідомила юристка Тетяна Козян на сайті однієї з українських адвокатських компаній, передають Патріоти України.

Експертка пояснила: усі чоловіки з 18 до 60 років підлягають мобілізації, за винятком ситуацій, які прямо передбачені законодавством. Особи, які не служили в армії, до цих винятків не належать.

"Такі особи складають так званий громадський резерв – людей, які можна залучити до комплектування ЗСУ, а також інших військових формувань, оскільки вони не мають обмежень по віку та стану здоров’я", – сказано у статті.

Провоззахисниця наголосила: громадян, які раніше не проходили військову службу, мають обов'язково направити до навчальних центрів. "Тільки після цього має відбуватися відправлення до військових частин", – написала Козян.

Військовий стан в Україні наклав свої обмеження на терміни підготовки, передбачені у навчальних центрах для сержантського та рядового складу. Підготовка може тривати від 7 до 20 днів, на термін впливає конкретна спеціальність.

Також у чинних законодавчих нормах закріплено, що підготовка має відбуватися без зниження якості навчання. Тому направляти мобілізованого без досвіду служби та без попереднього навчання на фронт категорично заборонено.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...