Загроза наростає: В Україні терміново закривають ринки через коронавірус

В Україні терміново припиняють роботу всі ринки, які працювали в країні в умовах карантину через пандемію коронавірусу, - заборона вступає в силу з 13 квітня. Про це в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV заявив головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, передають Патріоти України.

За його словами, дозвіл на роботу ринків було введено для того, щоб українці мали доступ до більш дешевих продуктів, ніж у магазинах, але був виявлений ряд порушень і зловживань.

"Хоча було чітко прописано, коли можна відкривати, як керівництво ринку має забезпечити і відвідувачів, і працівників ринку засобами індивідуального захисту, але ми маємо шалені порушення", - підкреслив Ляшко. Як відомо, 31 березня Міністерство охорони здоров'я дозволило владі на місцях відкрити продуктові ринки під час карантину, але наказало суворо дотримуватися певних обмежень.

"Інколи змушений запитувати": Дуров заявив, що має українське коріння та вивчає мову

субота, 4 травень 2024, 7:45

Генеральний директор Telegram Павло Дуров заявляє, що розуміє 95% письмової української мови. Зокрема, він зазначив у Telegram, що українська мова була цікавою для нього з підліткового віку, оскільки родина його матері походить з України. Як лінгвіст з...

Важливий момент: Чи можуть Польща та інші країни силою повернути до України військовозобов’язаних чоловіків

субота, 4 травень 2024, 6:50

Польща, як і інші демократичні країни ніколи не підуть на такий крок, як видача Україні військовозобов’язаних чоловіків, яких вдома кваліфікують як ухилянтів, а за кордоном вони визнані біженцями. А консульське обслуговування громадян стосується внутрі...