Загрожує довічне ув'язнення: СБУ та поліція затримали групу підлітків, які палили обʼєкти Укрзалізниці

СБУ й Нацполіція затримали групу неповнолітніх, які в Чернігівській області підпалювали релейні шафи Укрзалізниці на замовлення росіян. Фігурантам загрожує довічне увʼязнення. Про це повідомила Служба безпеки України, передають Патріоти України.

Відповідно до даних слідства, ворог діяв через 15-річного жителя Ніжинського району, якого помітили спецслужби РФ у Telegram-каналах, де той шукав легкого заробітку.

За вказівкою росіян, фігурант залучив до діяльності двох однокласників та неповнолітнього знайомого. Вони встановлювали геолокації залізничного обладнання, після чого підпалювали його за допомогою легкозаймистої суміші.

Таким чином підлітки пошкодили релейну шафу, яка відповідає за безпечний рух поїздів на стратегічно важливій ділянці Укрзалізниці. "Правоохоронці затримали всіх чотирьох підпалювачів за гарячими слідами, а замість грошей з РФ їм загрожує довічне ув’язнення. На підставі отриманих доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманим про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України (диверсія, вчинена за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану)", - резюмують у СБУ. Наразі підлітки перебувають під вартою.

"Дуже вмотивовані дівчата, які справляються": Захисниця "Кобра" розповіла, чи є повністю жіночі підрозділи у ЗСУ

понеділок, 14 жовтень 2024, 15:05

В українській армії вже є принаймні один підрозділ, що складається повністю із жінок. Це досвід, який варто поширювати, заявила старший солдат 1-го окремого штурмового батальйону "Да Вінчі" Надія "Кобра" Соколовська, передають Патріоти України. За її с...

"Нашу гідність принизили": У Сухопутних військах відреагували на інцидент з бійцями підрозділу "Азгард"

понеділок, 14 жовтень 2024, 14:41

У Сухопутних військах ЗСУ пообіцяли ретельно розслідувати інцидент із заявою бійців підрозділу "Азгард", у якій йдеться про приниження військових радником Олександром Дмітрієвим. Про це повідомляють Сухопутні війська ЗСУ, передають Патріоти України. "Б...