Загрожує страшними наслідками: Вчені заявили про нові мутації коронавірусу

Вчені з Лос-Аламоської національної лабораторії США (LANL) заявили, що коронавірус продовжує мутувати, що істотно ускладнює створення вакцини від нього. Про це йдеться в доповіді, оприлюдненій на порталі препринтів BioRxiv, передають Патріоти України.

За словами дослідників, новий штам почав поширюватися по Європі на початку лютого, незабаром дістався до США і став глобальною домінуючою формою вірусу. Його мутації здатні потенційно обмежувати ефективність розроблюваних вакцин.

Провідний автор роботи, біоінформатик Бетт Корбер заявив, що інформація про нові мутації COVID-19 є важкою новиною - дослідники виявили 14 мутацій. Вони стосуються змін у S-протеїні, який являє собою складну багатокомпонентну молекулу, що дозволяє коронавірусу проникати в клітини господаря.

Як відомо, спочатку йшлося про два різні типи нового коронавірусу. До більш агресивного належали приблизно 70% проаналізованих зразків, тоді як 30% виявилися пов'язані з менш агресивним типом.

Китайські вчені заявляли, що найбільш агресивний і смертельний штам поширювався на ранніх стадіях спалаху в Ухані.

В Україні хочуть вивести з обігу паспорти-"книжечки" зразка 1994 року: Чого чекати

субота, 20 квітень 2024, 6:50

Стали відомі нові подробиці можливих змін, які стосуються паспортів українців. Про них у коментарі для ТСН.ua розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передають Патріоти України. "Я оприлюднив річний публічний звіт, як це передб...

Американець вчинив самопідпал біля будівлі, де судять Трампа

субота, 20 квітень 2024, 6:15

У Нью-Йорку, біля будівлі суду, де відбувався відбір присяжних у кримінальній справі експрезидента Дональда Трампа, чоловік вчинив самопідпал, повідомляє The New York Times. . Зазначається, що перед цим чоловік розкидав біля суду листочки з антиурядо...