Загримів за грати: Український вчений, який "зливав" секретні дані Росії, отримав 12 років в'язниці

Верховний суд України підтвердив вирок викритому контррозвідкою СБУ агенту російських спецслужб - організатора агентурної мережі російської військової розвідки з Харкова засудили до 12 років позбавлення волі за скоєння державної зради. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Служби безпеки України, передають Патріоти України.

Контррозвідники спецслужби влітку 2017 року виявили та припинили діяльність завербованого представниками ГУ Генштабу Збройних сил РФ мешканця Харкова, науковця, який збирав інформацію про технічні розробки у межах оборонного замовлення для її передачі спецслужбам країни-агресора. Російського агента затримали під час спроби отримання таємних відомостей від працівника Національного наукового центру "Харківський фізико-технічний інститут".

Орджонікідзевський районний суд м. Харків визнав громадянина винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України, 18.11.2019 Харківський апеляційний суд вирок суду першої інстанції залишив без змін, а в лютому 2021 року Верховний Суд України також відмовив у задоволенні касаційної скарги. Щодо інших учасників агентурної мережі російських спецслужб триває досудове розслідування.

Зливав ворогу позиції ЗСУ: Настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави

четвер, 25 квітень 2024, 9:59

Настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП митрополита Арсенія, який поширював інформацію про розташування Сил оборони України, взяли під варту, передають Патріоти України. Дослівно: "За клопотанням прокурорів Донецької обласної прокуратури уродженцю Респуб...

"Секс веде до... тероризму": У Росії закликали боротися зі сферою інтимних послуг

четвер, 25 квітень 2024, 9:57

Член громадської ради при ГУ МВС РФ у Москві Юрій Шаркович стверджує, що понад 10% росіян зайняті у сфері інтимних послуг, передають Патріоти України. Як розповіли у Telegram-каналі SOTA, про це він заявив на форумі так званої «ліги безпечного інтернет...