Загибель киян біля зачиненого бомбосховища: Затримано трьох посадовців райдержадміністрації та охоронця, котрий знехтував тривогою

Зокрема, затримано першого заступника Деснянської РДА, директора медзакладу та його заступника, а також охоронця поліклініки. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

"У межах розслідування трагічних наслідків через недопуск громадян до укриття правоохоронцями у порядку ст. 208 КПК України затримано чотирьох осіб - першого заступника Деснянської РДА, директора медзакладу та його заступника, а також охоронця", - ідеться в повідомленні.

Наразі за процесуального керівництва Деснянської окружної прокуратури міста Києва трьом затриманим службовим особам готується повідомлення про підозру за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України), а охоронцю - за фактом залишення в небезпеці, що призвело до смерті (ч. 3 ст. 135 КК України).

Раніше в межах слідства прокурори спільно з поліцією провели обшуки у двох Департаментах КМДА, приміщенні Деснянської РДА та у медзакладі, де під час повітряної тривоги громадянам не надали доступ до укриття.

Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...