Загиблого воїна відспівували біля церкви: На Буковині священник УПЦ МП не відкрив храм для похорону

Тіло загиблого на війні воїна Василя Катана не впустили до храму у селі Задубрівці колишнього Заставнівського району на Буковині Про це на своїй фб-сторінці розповів священник ПЦУ Роман Грищук, передає "Еспресо.Захід", передають Патріоти України.

Відтак воїна довелося відспівувати на подвір'ї храму. "Знову похорон Героя. Воїн Василь Катан родом із Багринівки колишнього Глибоцького району. Жив у Задубрівці Заставнівського. Сам виявив бажання захищати Україну. Побачив автобус, що віз військових на війну, зупинив, і попросився з ними! Сказав: "Я теж хочу захищати свою Україну!". Тіло воїна не пустили до храму! Відспівувати довелося під храмом! Бо надто багато зібралося патріотів. "Батюшка" Віталій Дуров запереживав, що надто багато зібралося патріотів і можуть занести тіло воїна, а його "тєлєса" викинуть разом із Московським Патріархатом із храму!" - написав Роман Грищук.

За його словами, громада храму уже 4 роки, як провела збори і абсолютною більшістю голосів перейшла до ПЦУ.
"Але священник із десятком промосковських сектантів забарикадували храм і не впускали громаду до свого храму. Громада хотіла мирним шляхом вирішити проблему. Було багато судів. Усі вирішили питання на користь громади і ПЦУ. Але "батюшці" закони України не указ, Біблія і мораль теж! Москва сказала стояти до останнього! Тому вони взяли храм у заложники, наклали безліч замків, броньовані двері, постійне чергування, а громада молиться на вулиці уже 4 роки…", - зазначив Роман Грищук.


Він також додав, що священник УПЦ МП Віталій Дуров навіть на шостому році війни не визнав Росію агресором. "Щодо Дурова є про що поговорити з фахівцями із СБУ. Бо він навіть на 6 році війни не міг визначитися, чи українці самі між собою б’ються, чи все-таки на них хтось напав. І не міг він погодитися, що то Росія напала і вона є агресор. Це щоб ви розуміли, що вони за "українська Церква"!" - наголосив Грищук, додавши відео розмови з Віталієм Дуровим.

Екстренер "Чорноморця" спрогнозував, чи зможуть українці вибачити Тимощуку зраду

субота, 4 травень 2024, 14:04

Колишній головний тренер Кривбаса, Чорноморця та Маріуполя Олександр Бабич висловився щодо Анатолія Тимощука, який залишився в країні-агресора після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. В інтерв'ю "Українському футболу" наставник заявив...

Прийшли "заступитися" за товаришів: На Закарпатті суперечка між ромами й працівниками ТЦК переросла у стрілянину (відео)

субота, 4 травень 2024, 13:28

На Закарпатті сталася стрілянина біля Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) в місті Виноградів. Про це повідомила місцева поліція, передають Патріоти України. Правоохоронці розслідують кримінальне провадження за фактом кон...