Загинуло усе живе: У Бурятії компанія "людини Путіна" випалила ліс сірчаною кислотою (відео)

Чергова екологічна надзвичайна подія сталася в Росії. У Бурятії на урановому руднику "Хіагда" стався витік сірчаної кислоти. Подробиці і кадри катастрофи оприлюднив російський Telegram-канал Readovka, передають Патріоти України.

Інцидент стався ще в липні в Баунтівському районі Бурятії, однак центральні ЗМІ Росії про це промовчали. Сірчана кислота з рудника хлинула прямо на ліс і випалила там величезну ділянку. Сьогодні уражена територія схожа на поверхню мертвої планети. Там нічого не вижило, навіть дерева.

Примітно, що російські правоохоронці проігнорували подію разом із засобами масової інформації. "У Байкальській природоохоронній прокуратурі заявили, що Баунтівський район не підпорядкований відомству, а в республіканській прокуратурі про аварію не знають взагалі", - розповів Telegram-канал.

Він уточнив, що рудник "Хіагда" є державним об'єктом, через що на його територію не пускають екологів для забору ґрунту і води. Важливо зазначити, що ділянка належить російському державному холдингу "Росатом", який курирує всю атомну галузь в Росії. Головою Наглядової ради холдингу є заступник керівника Адміністрації президента РФ Сергій Кирієнко. Його вважають людиною з найближчого оточення Володимира Путіна.

Врятувати не вдалося: У Луцьку через отруєння невідомою речовиною помер 2-річний хлопчик

п’ятниця, 3 травень 2024, 17:30

Правоохоронці розслідують смерть дворічної дитини у Луцьку. Попередньо відомо, що хлопчик помер він отруєння невідомою речовиною, передають Патріоти України. Що відомо про смерть дитини. Так, інформація про смерть 2-річного хлопчика у Луцьку надійшла п...

Залізна завіса закривається: У Росії чиновникам остаточно забороняють виїзд за кордон

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:49

У Росії чиновникам остаточно забороняють виїздити за кордон через страх перед витоком державних таємниць. Усі закордонні поїздки чиновників мають бути попередньо узгоджені, і обмеження стосуються не тільки країн, які вважаються недружніми до Росії, але...