Загинуть десятки мільйонів людей! Вчені показали на відео, як буде виглядати глобальна ядерна війна

Вчені змоделювали наслідки "обмеженого" ядерного конфлікту між Росією і НАТО і прийшли до висновку, що навіть "локальне" використання ядерної зброї призведе до загибелі майже 100 мільйонів осіб. Про це повідомляє Naked Science, передають Патріоти України.

На початку вересня з сайту Об'єднаного комітету начальників штабів американської армії у відкритий доступ потрапила 60-ти сторінкова "Доктрина спільних ядерних операцій". У документі розглядаються сценарії загального ядерного конфлікту і локального використання атомної зброї в рамках "тактичного" або "обмеженого регіонального" застосування. Незабаром документ видалили з мережі.

Дослідники Лабораторії науки і глобальної безпеки Прінстонського університету змоделювали результат розвитку одного зі сценаріїв.

Відеоролик, в якому вчені представили підсумки цієї роботи, показує вигаданий конфлікт сил НАТО і Росії. Згідно зі сценарієм, прагнучи обмежити можливості блоку в Центральній і Східній Європі, російська армія завдасть ядерного удару по прикордонних районах Німеччини та Польщі. У відповідь США застосує ядерну зброю по Калінінградській області. За розрахунками вчених, уже до цього моменту загине 2,6 мільйона осіб.

Однак, обидві сторони вже переступлять межу в застосуванні ядерної зброї. Удар 300 боєголовок паралізує сили НАТО, у відповідь по території РФ відправляються збереглися 180 боєголовок. Відповідно до моделі, смертність досягне вже 34,1 мільйона, і ще 57,4 мільйона осіб загине від важких уражень і ран.

Водночас, автори роботи підкреслили, що "обмеженою" ядерна війна не буває, а тому слід посилити контроль за смертельним озброєнням і продовжувати боротьбу за його повне знищення до того, як воно знищить нас.

Опалювальний сезон в Україні можуть завершити достроково, названо терміни і причину

вівторок, 19 березень 2024, 11:28

Опалювальний сезон в Україні цього року завершиться наприкінці березня через плюсову температуру повітря. Про це заявив голова НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов, . "Зазвичай опалювальний сезон закінчується 15 квітня, але цього року, зважаючи на п...

В Україні повернули обов'язкову індексацію зарплат, але підвищення можна не чекати? Всі нюанси

вівторок, 19 березень 2024, 11:26

Для українських роботодавців повернули зобов'язання щороку проводити індексацію зарплат. У 2023 році дія такого правила була припинена, проте 2024-го її відновили. Утім, українцям не доводиться розраховувати на різке підвищення окладів - обов'язковій і...