Загинуть мільйони людей не тільки в Іспанії: Вулкан на Канарах може "породити" смертельне мегацунамі

Вчені попереджають, що зсув на Канарах може вбити "мільйони людей в Європі" і уздовж східного узбережжя США, оскільки мільйони тонн скельної породи впадуть в Атлантичний океан і викличуть мегацунамі. Про це пише Express, передають Патріоти України.

19 вересня почалося виверження вулкана Кумбре В'єха на острові Ла-Пальма, що входить до Канарського архіпелагу. Розпечена лава знищила все на своєму шляху села, школи та сотні будинків до того, як за десять днів досягла моря.

Зазначається, що виверження вулкана триває вже шість тижнів, від нього постраждало 2400 гектарів землі. З XV століття на острові зафіксовано вісім вивержень. Також звичайною справою для цієї місцевості є зсуви.

В результаті вивержень утворилися круті конуси, оточені верствами вулканічного попелу, величезні пагорби, які здається, готові перекинутися. Геолог Білл Макгуайр з Університетського коледжу Лондона (UCL) стверджує, що тиск газу може зрости в майбутньому виверженні та розколоти острів уздовж лінії розлому, що проходить уздовж дороги Ла-Пальма, внаслідок чого п'ятсот мільярдів тонн породи впадуть в океан.

Всі пояси в одних руках вперше за 25 років: Олександр Усик здобув важку перемогу у суперчемпському бою з Тайсоном Ф'юрі

неділя, 19 травень 2024, 3:06

Українець був визнаний абсолютним чемпіоном роздільним рішенням суддів. Тепер весь боксерський світ сподівається побачити повторний бій двох великих надважковаговиків. Чемпіон світу в надважкій вазі за версіями WBO, WBA, IBO та IBF українець Олександр ...

50 років просував "руській мір" в Києві: Режисер-зрадник отримав посаду у Москві

неділя, 19 травень 2024, 2:35

Ексгенеральний директор-художній керівник Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки, Михайло Резнікович, який виїхав з України після початку повномасштабного вторгнення, став викладачем в Російському інституті театрального мист...