Загинув у небі над Миколаївщиною: Рідні 28-річного льотчика просять дати звання Героя України (фото)

Загиблому у бою льотчику ЗСУ Олександру Чуйку рідні просять дати звання Героя України посмертно. На момент гибелі захиснику було 28 років. Льотчик ЗСУ, командир вертолітної ланки Олександр Чуйко, загинув у повітряному бою над Миколаївською областю 6 березня 2022 року. Рідні воїна просять дати йому звання Героя України, передають Патріоти України.

Що відомо про захисника Олександра Чуйка

Капітан 18-ї окремої бригади армійської авіації ЗСУ був родом із Хмельницької області. Захисник Олександр Чуйко закінчив Харківський національний університет повітряних сил імені Івана Кожедуба, а після випуску служив у Полтаві.

Рідні розповідають, що він обожнював польоти та пишався своєю службою в авіації. Коли почалася повномасштабна війна Росії проти України, капітан із перших днів захищав українське небо від російських окупантів та успішно знищував ворога з висоти.

В день, коли герой загинув, ворожі російські сили збили два українські вертольоти Мі-8. Жертвами стали 6 захисників країни, серед яких і Олександр Чуйко. Поховали воїна в Полтаві 17 березня. У нього залишились дружина та 2 доньки.

Дружина льотчика просить дати йому Героя України

У березні Чуйка нагородили орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня. І того ж місяця, але вже посмертно – орденом Богдана Хмельницького ІІ ступеня.

"Уже минуло більш ніж пів року, мене люди запитують: "Чи отримав посмертно Олександр Героя?" Але відповідь "ні". Мені до цього дня не зрозуміло, чому держава досі не надала йому звання Герой України",
– сказала дружина льотчика Олена.

Одну людину діставали прямо з-під коліс: Голова райдержадміністрації влетів у натовп людей в Броварах (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:54

Голова райдержадміністрації у Броварах влетів на авто в натовп людей, четверо людей отримали тяжкі травми, передають Патріоти України. Троє людей отримали переломи, ще одну людину діставали прямо з-під коліс авто. Йдеться про голову райдержадміністраці...

"Закрий рота і йди звідси": На Львівщині працівники ТЦК зупинили автівку волонтера (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:54

Працівники одного з Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) потрапили у черговий скандал. Цього разу подія сталася у Львівській області. Про це повідомляє видання "Четверта студія", посилаючись на місцеві Telegram-кана...