Заява про каяття не допомогла: На Одещині садисту, що жорстоко вбив собаку та п’ять цуценят, дали п'ять років ув'язнення

Мешканець Одещини сідає до тюрми за вбивство собаки та п’яти цуценят

Суд не повірив у щире каяття чоловіка, який вбив шість тварин

На Одещині чоловік отримав п’ять років тюрми за вбивство собаки та п’яти цуценят. Про це свідчить вирок Тарутинського районного суду Одеської області від 22 червня.

Злочин стався вночі 1 липня 2022 року. Обвинувачений на підпитку перебував на подвір’ї своєї знайомої. Коли ж на нього почала гавкати собака, він її спіймав. За допомогою мотузки, яку відшукав на вулиці, зв’язав передні лапи. Потім сокирою кілька разів ударив по тварині, відтявши їй голову.

Далі обвинувачений узявся за п’ятьох цуценят, що бігали біля будинку знайомої. Усіх маленьких тварин він порізав ножівкою.

У суді обвинувачений визнав вину, наче розкаявся та пообіцяв стати на шлях виправлення. Його захисниця просила суд призначити покарання із застосуванням іспитового терміну.

Суд ознайомився з характеристикою обвинуваченого. Зокрема, за місцем проживання чоловік характеризується замкнутим та запальним. Односельчани ставляться до нього з недовірою, у суспільстві поводить себе спокійно. Неодноразово був помічений у стані алкогольного сп`яніння.

Крім цього, суд не повірив у щире каяття чоловіка. На думку Феміди, обвинувачений не надав критичної оцінки своїй протиправній поведінці.

Також суд констатував, що не може застосувати умовний термін покарання, оскільки звільнення від відбування покарання не сприятиме меті виправленню обвинуваченого і попередженню нових злочинів.

Згідно з вироком, обвинуваченого арештовано у судовій залі.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...