Заявили, що "може написати "Слава Росії": У Тернополі 7-річному переселенцю відмовилися видавати книжки у бібліотеці

У Тернополі в обласній бібліотеці для дітей директорка відмовилась видавати книжки 7-річному хлопчику з Харкова, заявивши, що він, як переселенець, "може написати "Слава Росії" у книжках. Про це у Facebook розповіла мама Святослава та українська журналістка Катерина Посохова, передають Патріоти України.

Як розповіла Катерина, її 7-річний син Святослав дуже любить читати і понад два роки ходив до міської бібліотеки біля школи у Тернополі, де жодних нарікань на нього не було.

Однак під час чергового візиту школяру порадили звернутися до обласної бібліотеки"І ось тут ми дізналися, що дитина в Тернополі "не своя", а які можуть бути книги для не своїх? За 2 обрані книги (старенькі і в ганебному стані) на абонементі нам виставили рахунок у 600 грн. Така, типу, застава, бо довіри до нас нема. Ми щиро здивувалися. На що почули оце все про "можете написати "слава росії", такі як ви вже багато книг у нас потягли". Але ж які ми? Офіційно зареєстровані в місті, працюємо, навчаємось – дитина в місцевій школі, має відмінні успіхи", - розповіла подробиці Катерина Посохова.

Мама Святослава опублікувала фото директорки Тернопільської обласної бібліотеки для дітей і її заступниці, які побоюються видавати книжки її сину.

"Сказати, що Свят засмутився – це нічого не сказати. При нас видають дітям книги без проблем, але не йому. Годинна розмова про неприпустимість дискримінації. Заступниця директорки здається – книги дають на загальних засадах, але настрій зіпсовано. Прочитали. Приходимо здавати – вчасно, книги цілі. Перше, що каже бібліотекар – більше вам книг без застави не дамо. Чому? Розмовляйте з директоркою – так написали на вашому формулярі", - розповіла мама хлопчика.

Далі, за словами журналістки, знову тривала розмова з директоркою, її заступницею. І знову прозвучали заяви про переселенців, "яким не можна довіряти хоч скільки б вони жили в Тернополі".

"Намагаюсь спокійно апелювати до Конституції, де всі громадяни рівні тощо. У відповідь – або платіть, або ідіть, або поліцію викликаємо. Засумнівалась в адекватності дій адміністрації, зі співробітників хіба прибиральниця – пошепки уточнила у іншої співробітниці, чи точно в бібліотеці правильно поводяться", - зазначила Катерина Посохова.

Одеський суд повернув державі найбільше штучне озеро

вівторок, 30 квітень 2024, 21:41

Господарський суд Одеської області зобов’язав повернути у власність державі найбільше штучне озеро України. Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура, передають Патріоти України. Йдеться про озеро Сасик (Кундук) площею 20 тис. га. Воно розташоване ...

Дружина Луніна зізналася, що переживає українець на вулицях в Іспанії

вівторок, 30 квітень 2024, 21:32

Анастасія, дружина голкіпера Реала Андрія Луніна, розповіла про ставлення іспанців до футболіста, передають Патріоти України. За словами дівчини, українця стали більше впізнавати після того, як Лунін відмінно зіграв проти Манчестер Сіті в Лізі чемпіоні...