Заявив, що не хоче воювати: На Полтавщині чоловік ухилився від мобілізації і отримав вирок суду

В Полтавській області до 3 років позбавлення волі засудили чоловіка, який категорично відмовився від повістки та мобілізації. Про це йдеться у вироку Котелевського районного суду Полтавської області, передають Патріоти України.

За даними суду, чоловіка визнали придатним до мобілізації. В серпні 2024 року йому намагалися вручити повістку, проте житель Полтавщини категорично відмовився від призову на військову службу.

На суді чоловік "свою провину у скоєнні кримінального правопорушення, що йому інкриміновано, визнав повністю. Пояснив обставини вчиненого кримінального правопорушення, а саме, що відкрито відмовився отримувати повістку на відправку, аргументуючи небажанням проходити військову службу, страхом за своє життя. Свій вчинок не оцінює критично, не розкаюється".

Суд проаналізував матеріали справи та визнав чоловіка винним за статтею 336 ККУ і засудив до 3 років позбавлення волі.

В Києві неадекват "захопив" оглядове колесо (фото)

четвер, 10 жовтень 2024, 19:54

В Києві сталося загадкова НП – чоловік "осідлав" оглядове колесо в Парку партизанської слави. Подія сталася вчора в Дарницькому районі столиці. Чоловік заліз на верхівку "чортового колеса", яке не працює, і щось незрозуміле вигукував, а потім повзав по...

Мала скоро бути вдома: Українська журналістка загинула у російському полоні (фото)

четвер, 10 жовтень 2024, 19:15

У Координаційному штабі у четвер, 10 жовтня, повідомили про смерть української журналістки Вікторії Рощиної у російському полоні. Водночас обставини смерті журналістки наразі невідомі. Про це в ефірі телемарафону Єдині новини заявив керівник пресслужби...