Заявив, що "не отримував повістки": На Чернігівщині чоловік ухилився від мобілізації і був покараний

У Чернігівській області до 3 років позбавлення волі засудили чоловіка, який ухилився від мобілізації. На суді він стверджував, що нібито "не отримував повістки". Про це йдеться у вироку Ічнянського районного суду Чернігівської області, передають Патріоти України.

За даними суду, у червні 2023 року чоловік пройшов ВЛК, яка визнала його придатним до мобілізації. 15 лютого 2024 року він отримав повістку і повинен був 16 лютого прийти до ТЦК для відправлення у військову частину, проте житель Чернігівщини ухилився від призову.

На суді чоловік заперечив, що отримував повістку. Він стверджував, що не ухиляється від мобілізації, проте не хоче йти служити, бо доглядає за хворою мамою.

Працівники ТЦК на суді заперечували слова підсудного. Вони наголосили, що він отримував повістку, про що розписався. Суд проаналізував матеріали справи та визнав жителя Чернігівщини винним за статтею 336 ККУ. Його засудили до 3 років позбавлення волі.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...