Заявив, що "випадково": Житель Миколаєва навів на будинок сестри російські ракети через... побутовий конфлікт

У Миколаєві віддали під суд 45-річного місцевого мешканця, який пішов на співпрацю з окупантами та надавав їм інформацію щодо можливого розташування ЗСУ у місті з розрахунком на подальші ракетні удари. З-поміж іншого він переслав росіянам координати житлового будинку, де мешкає його рідна сестра, з якою у нього перед цим стався конфлікт на побутовому грунті. По це повідомляє пресслужба Центрального районного суду міста Миколаєва, передають Патріоти України.

Чоловік у лютому цього року в одній з антиукраїнських груп в месенджері Telegram почав переписку з особою, яка запропонувала йому за гроші надавати інформацію про переміщення та дислокацію підрозділів військових у місті, на що той погодився. Згодом зрадник надіслав інформацію щодо місць, де, на його думку, розміщуються підрозділи Збройних сил України, із закликом здійснити туди вогневий удар.

В подальшому, в аналогічній групі Telegram він погодився надавати інформацію щодо розташування підприємств критичної, оборонної інфраструктури та силових структур. Більш того, надіслав кілька повідомлень, у тому числі із зазначенням географічних координат, закликавши завдати в цю точку ракетного удару.

Як йдеться у матеріалах клопотання, за надісланими координатами знаходиться багатоповерховий житловий будинок, який жодним чином не використовується для військових цілей. Правоохоронці встановили, що в цьому будинку проживала рідна сестра підозрюваного.

На уточнююче запитання він пояснив, що в нього з сестрою був конфлікт на побутовому грунті, водночас він не розуміється на географічних координатах, а за такого, запевняв суд, що мала місце випадковість.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...