Займався справами Майдану і Гандзюк: Венедіктова звільнила свого заступника

Заяву про відставку було подано 27 березня.
Віктор Трепак. Фото: Детектор медіа.

Вчора, 30 березня, генеральний прокурор України Ірина Венедиктова підписала заяву Віктора Трепака про відставку з посади заступника генпрокурора. Як повідомив Віктор Трепак в коментарі ЗМІ, він подав заяву про відставку за власним бажанням, а не виходячи з рішення Венедиктової, передають Патріоти України.

Заяву про відставку було подано 27 березня. Таке рішення заступник генпрокурора прийняв після того, як Венедиктова змінила функціональні обов'язки заступників і відсторонила свого заступника від усіх справ, які розслідує Служба безпеки України, зокрема і від справи про напад на Катерину Гандзюк.

"У мене забрали можливість опікуватися діяльністю двох департаментів - які здійснюють процесуальне керівництво у справах Майдану", і по справах, які розслідуються слідчими СБУ", - повідомив Трепак, зазначивши, що подібний перерозподіл повноважень в Офісі генпрокурора є способом впливу і втручання у здійснення повноважень прокурора.

"Перерозподіл повноважень між заступниками Генерального прокурора робить неможливим подальше виконання мною вищевказаних процесуальних повноважень по таких справах, а отже, означає моє фактичне усунення від них у повному обсязі", - повідомив Трепак.

Перевтілення, що вражає! Дівчина з ожирінням з дитинства за рік схудла на 45 кілограмів і розкрила свій секрет (фото)

вівторок, 19 березень 2024, 7:23

Жителька Австралії, яка з дитинства страждала від зайвої ваги, схудла на 45 кілограмів за рік завдяки ходьбі та правильному харчуванню. Її історію розповідає New York Post, . 25-річна Саманта Абреу виросла у родині вихідців із Португалії. З раннього ві...

Ризики вкрай великі: "Зарплатне" бронювання остаточно розділить українське суспільство, - експерт

вівторок, 19 березень 2024, 7:15

Модель економічного бронювання, яка передбачає звільнення від мобілізації українців із зарплатою від 35 тис. грн, породжує багато розмов серед українського суспільства й серед військових зокрема, і посилює розкол у суспільстві. Про це заявив радник МВС...