Захопили землю біля моря на Одещині: СБУ викрила злочин депутата та його дружини

Служба безпеки викрила депутата Одеської облради та його дружину, яких підозрюють в організації рейдерського захоплення 280 га землі біля моря на Одещині. Про це повідомили у СБУ, передають Патріоти України.

"Фігуранти намагались заволодіти приміщеннями "Укрпошти" поблизу прибережної захисної смуги в селищі Затока та незаконно відчужити землі сільгосппризначення загальною площею майже 280 га. Вони діяли у складі організованої злочинної групи", – повідомляє СБУ.

За даними спецслужби, учасники оборудки діяли за підробними документами на право власності та через підконтрольного нотаріуса. Вони зареєстрували ділянку на підставних осіб. Потім передали "переоформлене" держмайно у володіння афілійованій комерційній структурі.

Таким чином, вони намагались привласнити державну нерухомість на десятки мільйонів гривень.

СБУ повідомляє, що зараз будівлі та прилегла територія "Укрпошти" на чорноморському узбережжі повернуті у власність держпідприємства, а на земельні ділянки накладено арешт.

Депутата облради затримали, йому повідомили про підозру за кількома статтями Кримінального кодексу України:

  • вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією;
  • підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів;
  • шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою.

В якості запобіжного заходу суд обрав йому тримання під вартою з альтернативою застави 24,5 млн грн.

Дружині депутата та його помічнику повідомлено про підозру за фактом фальсифікації документів та їх використання, шахрайського заволодіння державним майном та його легалізації, вчинене організованою групою за попередньою змовою. Обох взято під варту з альтернативою застави у сумі 8 млн грн.

Шокуючий інцидент: На Кіровоградщині чоловік відібрав зброю у поліцейського та вистрілив собі у голову

четвер, 28 березень 2024, 17:23

У місті Світловодськ Кіровоградської області чоловік скоїв самогубство, відібравши зброю у поліцейського. Пpо це "Суспільне" повідомила речниця територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаїв Ольга Проценко, передають Патріоти...

Які хвороби крові та кровотворних органів звільняють від мобілізації в Україні - роз'яснення

четвер, 28 березень 2024, 16:56

В Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ триває загальна мобілізація, під час якої військовозобов'язаних громадян призивають на службу в армію. Однак ціла низка захворювань є законною підставою для звільнення від мобілізації, передають Патрі...