Захворіють на рак тисячі людей: Саркофаг над ЧАЕС може обрушитися, - британські ЗМІ

Старий саркофаг був побудований після катастрофи 1986 року в екстреному порядку.

Саркофаг над ЧАЕС. Фото: Вікіпедія.

Саркофаг, який в поспіху побудували над зруйнованим реактором Чорнобильської АЕС, може обрушитися в будь-який момент. Як повідомляє The Sun, щоб уникнути чергової катастрофи його потрібно терміново знести і побудувати новий, передають Патріоти України.

Даний саркофаг був побудований після катастрофи 1986 року в екстреному порядку. Зараз він вимагає серйозних відновлювальних робіт, оскільки має дуже високу ймовірність руйнування.

Контракт на проведення нових робіт, які будуть коштувати 78 мільйонів доларів, вже підписаний. Демонтаж старого саркофага повинен бути завершений до 2023 року, а очищення території під ним триватиме до 2065 року. За даними експертів, до цього часу на рак через опромінення захворіє ще 40 тис. осіб.

Ватники в Естонії розмахували прапором РФ з вікна авто, але далі щось пішло не так

середа, 8 травень 2024, 23:55

В Естонії поліція відкрила провадження стосовно трьох осіб, які розмахували прапором Росії з вікна автівки у місті Пярну. Двом з них призначили штраф. Про це повідомляє ERR, передають Патріоти України. Інцидент стався ввечері 24 квітня, близько 16:30 д...

Слухав пісню німецькою: Пенсіонер з Росії опинився в центрі "фашистського" скандалу

середа, 8 травень 2024, 22:57

У російському селищі Шахтарськ на Сахаліні розгорівся скандал навколо місцевого пенсіонера, якого звинуватили у "фашизмі" за прослуховування старої німецької військової пісні Wenn die Soldaten. Про це повідомляють російський Telegram-канал Baza, переда...