Ефективний проти усіх штамів: В Естонії створили спрей для носа від коронавірусу

Естонські вчені створили спрей від коронавірусу, що захищає від усіх видів штамів, що викликають найбільше занепокоєння, інформують Патріоти України.

Як пише портал Postimees, лабораторні дослідження засвідчили, що спрей для носа забезпечує захист як від першовиявленого вуханьского штаму, так і від дельта-штаму індійського походження, а також від британських, південноафриканських і бразильських штамів коронавірусу.

Науковий директор компанії Icosagen, що займається генною інженерією, Март Устав-молодший повідомив, що лабораторні дослідження підтвердили, що розроблений назальний спрей однаково добре захищає від усіх штамів коронавірусу, що викликають, на думку всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), найбільше занепокоєння, включно з дельта-штамом, який наразі поширюється в Естонії.

«Разом з нашою командою ми постійно відстежуємо зміни вірусу та активно перевіряємо здатність назального спрею BioBlock нейтралізувати ті штами, які ще не набули великого поширення», — сказав Устав.

Як наголошується в повідомленні, рішення, що дозволяє виробляти й продавати BioBlock, ухвалив Департамент здоров’я країни на підставі висновку висновку групи експертів, що складається з фахівців з Департаменту лікарських засобів, Департаменту здоров’я, Департаменту сільського господарства і продовольства та Департаменту захисту прав споживачів і технічного нагляду.

Перша українка, яка піднялася на Еверест, встановила тризуб зі сталі з Азовсталі на 8000-й вершині

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:01

Відома українська альпіністка Ірина Галай розповіла зворушливу історію про те, як вшанувала пам’ять загиблого друга дитинства на російсько-українській війні, коли піднялась на одну з найнебезпечніших гір у світу, передають Патріоти України. «У мене є 5...

Як покарають голову Броварської РДА за "п'яну" аварію

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:52

Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко заявив, що голову Броварської районної державної адміністрації Володимира Майбоженка буде звільнено, після того як той скоїв ДТП, під час якої постраждали четверо людей. Про це в п'ятницю, 26 квітня, повідомила ...