Захист від дронів: В Україні створили дешеву і якісну альтернативу російським “мангалам” на танках

Український холдинг “Метінвест” представив економічно ефективне рішення для захисту військової техніки. Новинка, за запевненням розробників, перевершує російські аналоги в особі т. зв. “танків-черепах”, “цар-мангалів” тощо, передають Патріоти України.

Сталеві екрани від “Метінвесту” ефективно захищають бронетехніку від атак FPV-дронів без шкоди для маневреності та бойової ефективності. На відміну від громіздких конструкцій окупантів, українські сталеві клітки мають легку вагу і не погіршують характеристики бойових машин.

Новинки вже задіяні на широкій номенклатурі української бронетехніки, включно з танками Т-64, Т-72, M1 Abrams і БМП Bradley. На черзі – оснащення сталевими екранами танків Leopard 2 і легкої бронетехніки.

Вартість одного захисного екземпляра – менше $20 000. Усі екрани передаються ЗСУ абсолютно безкоштовно в рамках ініціативи “Сталевий фронт”.

Виробництво включає кілька стадій, від прототипу до серійних зразків. Термін складання одного комплекту – 7-30 днів. Перед відправленням у війська всі екрани піддаються ретельному тестуванню.

Чому нечисленні туристи в захваті від відвідин острову, який належить "найнебезпечнішій країні світу"

понеділок, 14 жовтень 2024, 9:32

Ємен – арабська країна на південному заході Аравійського півострова, яка перебуває у стані громадянського збройного конфлікту вже багато десятиліть. Тож із туристичною метою туди приїздять хіба що зовсім шалені відчайдухи, які у пеклі чортам роги готов...

Не ведіться на провокації: У Києві 83-річного професора "забрали в ТЦК", щоб возити БК на фронті

понеділок, 14 жовтень 2024, 9:08

Телефонні шахраї підлаштовуваються під нові реалії життя. Замість "Ваш родич у в'язниці", вони почали використовувати більш актуальне повідомлення — "Ваш родич у ТЦК". . У Києві 88-річна жінка стала жертвою шахраїв. Вона віддала їм цінні речі, аби заб...