"Захистіть фермерів!": Противники ринку землі перекрили центр Києва (фото)

Два мітинги відбуваються безпосередньо під стінами Верховної Ради.

Противники ухвалення закону про ринок землі влаштували мітинг у центрі Києва і перекрили вулицю Грушевського на під'їзді до урядового кварталу. Відповідні фото опублікували на Telegram-каналі PavlovskyNews, передають Патріоти України.

Зазначається, що люди ходять по пішохідному переходу таким чином, щоби пропускати транспорт лише по кілька автомобілів. Також протестувальники перекрили вулицю Шовковичну. Крім того, два мітинги відбуваються безпосередньо під стінами Верховної Ради. Там також зібралися аграрії, які виступають проти земельної реформи, і мисливці, які не підтримують законопроєкт №2232.

Як повідомляє Укрінформ, всього на акціях під парламентом зібралося близько 50 аграріїв і 60 мисливців. Мітингувальники, які виступають проти земельної реформи, тримають прапори Аграрного союзу, Асоціації фермерів і приватних землевласників, плакати "Захистіть фермерів" і "Не торгуйте рідною землею".

Мисливці тримають в руках прапори Федерації мисливського собаківництва та плакати з написами "Мисливці за збереження довкілля! Ми проти законопроєкту №2232". На акцію взяли і кілька мисливських собак.

Тим часом на сайті Національної поліції зазначили, що для того, аби не допустити порушень громадського порядку та забезпечити мирне проведення запланованих акцій в центрі Києва, правоохоронці спільно з військовослужбовцями Національної гвардії України заступили на посилене чергування.

Зазначимо, що в порядку денному Верховної Ради України на 14 січня не заплановано голосування за друге читання законопроєкту про відкриття ринку землі.

Мобілізація в Україні триває: Стало відомо, які дані потраплять до оновленого реєстру призовників

субота, 20 квітень 2024, 7:26

Напередодні відбулось засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, на якому було розглянуто три законопроєкти. Серед них - про реєстр військовозобов’язаних. Про це повідомила членкиня комітету Ірина Фріз (фракція "Європейська солідарніс...

В Україні хочуть вивести з обігу паспорти-"книжечки" зразка 1994 року: Чого чекати

субота, 20 квітень 2024, 6:50

Стали відомі нові подробиці можливих змін, які стосуються паспортів українців. Про них у коментарі для ТСН.ua розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передають Патріоти України. "Я оприлюднив річний публічний звіт, як це передб...