"Захистимо" людей від коронавірусу: "Укрзалізниця" влипла у скандал з масками з паперу та штор (фото, відео)

З моменту початку карантину в ДЕПО "Кременчук" на Полтавщині взагалі ніяких засобів захисту не було.
Залізничникам запропонували захищатися папірцями. Фото: соцмережі.

У Полтавській області в ДЕПО "Кременчук" ДП "Укрзалізниця" машиністам видавали маски з паперових серветок для захисту від коронавірусу. Так, залізничники розповіли в соцмережах, що їм довелося захищатися звичайними паперовими серветками. Цей факт підтвердили в профспілці локомотивного ДЕПО "Кременчук", повідомляють Патріоти України.

"З моменту початку карантину в ДЕПО ніяких засобів захисту не було. Я навіть написав заяву на оплату простою за ч. 3 ст. 113. в зв'язку з тим, що є загроза моєму життю та здоров'ю... Глава "Укрзалізниці" звітував, на скільки мільйонів вони закупили масок та іншого. Ми цього не бачили. Про рукавички це взагалі смішно. За моїми даними, за весь час карантину нам надсилали 1100 масок", - розповів заступник голови профспілки ДЕПО "Кременчук" Максим Москалець.

Також він опублікував відео, як йому на зміну видали в рейс паперову маску, яку пропонувалося вдягати за допомогою канцелярських гумок. "Маски з серветок нам видавали. Потім стали шити багаторазові маски прямо в ДЕПО. Як начальник сказав, "зі штор". Були і з марлі, на мотузочках. Такі багаторазові маски видають під розпис, нікому ти її передавати не маєш права. Ніяких рукавичок я не бачив. Що стосується дезінфекторів, то видають якісь спеціальні таблетки, які розчиняються у воді. Набираємо в пляшку і беремо з собою в рейс. Кажуть, десь є захисні костюми, але нам теж цього не давали", - заявив на умовах анонімності помічник машиніста.

Начальник ДЕПО "Кременчук" Євген Білоцерківець відмовився підтвердити або спростувати зазначені факти для журналістів. "Ви шукаєте негатив. Я ж не питаю, скільки вам масок видають. Може, вам ще мою адресу назвати, де я гроші зберігаю, або дати номер банківської картки?", - заявив він.

Джерело: Обозреватель

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...

Військовозобов'язані не зможуть отримати паспорти за кордоном, але є винятки (список)

середа, 24 квітень 2024, 21:30

Деякі громадяни призовного віку, попри нову урядову заборону, зможуть отримати закордонні паспорти за межами України. Передбачена низка винятків. Про це йдеться у постанові уряду від 23 квітня, передають Патріоти України. Відповідно до документа, отрим...