Закінчать навіть швидше, ніж на Виноградар? Заступник міністра фінансів обіцяє ударними темпами збудувати метро на Троєщину

В той час, як керівництво столиці зриває чергову дату запуску гілки метро на Виноградар і місяці бездіяльності на ділянці між майбутніми станціями "Мостицька" та "Проспект Правди", несподівано актаалізувався проект на Вигурівщину-Троєщину

До 2024 року в Києві є можливість запустити першу ділянку метро в мікрорайон Троєщина. Про це у програмі «Неофициальный разговор» телеканалу «Дом» повідомив заступник міністра фінансів Олександр Кава, передають Патріоти України.

«Раніше головною перешкодою для будівництва моста на Троєщину була відсутність моста, Подільсько-Воскресенського мостового переходу. Зараз будівництво основної частини моста вже майже закінчено. Тепер міська влада має можливість починати будувати лівобережні та правобережні підходи цього мосту», - сказав Кава.

Він зазначив, що в конструкції моста вже побудовані три станції метро: «Суднобудівна» на Рибальському півострові; станція «Труханів острів» на однойменному острові; станція «Затока Десенка».

Перша пускова ділянка передбачає ще одну станцію на лівому березі - станцію «Райдужна». І ще дві станції на правому березі: станція «Подільська» з пересадкою на чинну станцію імені Тарас Шевченка; станцію «Глибочицька» або за другим варіантом «Татарська» з пересадкою на станцію метро «Лук'янівська».

Кава підкреслив, що як заступник міністра фінансів готовий допомогти київській владі залучити фінансування Європейського банку реконструкції та розвитку, Європейського інвестиційного банку, «ми вже попередньо вели переговори з заступниками Віталія Кличка».

«Якщо міська влада спрацює, Мінфін їй допоможе в цьому. Думаю, що до 2024 року є всі шанси запустити першу пускову ділянку... Зараз це не фантастика, якщо міська влада дійсно буде докладати зусиль», - резюмував заступник міністра.

Крім повісток, військовозобов’язаним чоловікам в Україні надсилатимуть ще один документ: Що відомо

четвер, 25 квітень 2024, 10:59

За законом про мобілізацію, який набирає чинності 18 травня, всі чоловіки військовозобов'язаного віку мають протягом 60 днів з'явитися у ТЦК, щоб стати на військовий облік та оновити свої облікові дані, передають Патріоти України. Якщо вони цього не зр...

До України йде довгоочікуване потепління: Синоптики розповіли, коли температура підвищиться до +20°

четвер, 25 квітень 2024, 10:57

В Україні вже тривалий час утримується холодна та дощова погода. Втім, незабаром в регіонах очікується потепління. Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. За її словами, наприкінці тижня до України повернеться не тіл...