Закладу довелося зачинитися: У Польщі захейтили кафе через те, що там працювали українки

У Польщі, місті Катовіце, припинило роботу бістро "Козак" (Bistro Kozackie), де готували національні страви десятеро українок, які були змушені покинути домівки через війну. Про це йдеться у матеріалі zaxid.net із посиланням на коментарі власників закладу у соцмережах та Gazeta Wyborcza, передають Патріоти України.

Заклад відчинив свої двері наприкінці 2022 року в польському Катовіце. Польський бізнесмен Пшемислав Солтисік запросив на роботу жінок-біженок з України, які знайшли тимчасовий притулок в Польщі. У бістро можна було замовити традиційні українські страви: борщ з пампушками, котлету по-київськи тощо. Заклад відвідували як українці, які проживають у Катовіце, так і поляки.

Однак днями засновник ресторану Пшемислав Солтисік повідомив, що Bistro Kozackie не приносило достатнього прибутку, зокрема, через негативні відгуки та хейт в інтернеті. Користувачі скаржилися на те, що там готують українські страви і працевлаштовують українок. Чимало інтернет-користувачів залишили свої негативні коментарі, навіть не відвідавши заклад.

"Із самого початку у нас були проблеми з оцінкою нашого ресторану в інтернеті. (...) Нам дають низькі оцінки і жахливі коментарі. У нас багато расистських і ксенофобських постів навіть на нашій сторінці у Facebook. Деякі з них там і сьогодні", – розповів Солтисік.

За словами власника бістро, там раділи конструктивній критиці, оскільки це дозволяло покращувати і вдосконалювати його роботу. Однак, були коментарі, які явно мали на меті зашкодити репутації закладу. "Було багато коментарів "нижче пояса", наприклад, що у нас смердить. І це писали люди, у яких в профілі у Facebook, наприклад, був прапор Росії. Такі оцінки були несправедливими щодо нас і, безумовно, вплинули на зменшення кількості гостей", – розповів Пшемислав Солтисік.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...