Закон не писаний? На Полтавщині хотіли мобілізувати чоловіка із діагнозом "розумова відсталість"

У Полтавській області чоловіка із діагнозом "розумова відсталість" намагались мобілізувати до армії, проте він ухилився. Про це йдеться у вироку Козельщинського районного суду Полтавської області, передають Патріоти України.

За даними суду, чоловік має діагноз F70.0 (легка розумова відсталість) та освіту лише 9 класів. 23 січня 2024 року чоловік пройшов ВЛК, яка визнала його придатним до мобілізації.

"Відповідно до додатку 1 до Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України категорії осіб, що хворіють на розумову відсталість легкого ступеня придатні до служби у військових частинах забезпечення, ТЦК та СП, ВВНЗ, навчальних центрах, закладах (установах), медичних підрозділах, підрозділах логістики, зв`язку, оперативного забезпечення, охорони", - йдеться у поясненні суду.

Також відомо, що ступінь розумової відсталості чоловіка ще і ускладнений синдромом залежності внаслідок вживання алкоголю.

На суді чоловік провину визнав та розкаявся. Він пояснив, що "пройшов військово-лікарську комісію, яка його визнала придатним до військової служби. Повістку на відправку до військової частини отримав, але у призначений день та час на відправку до військової частини не з`явився, бо злякався".

Суд визнав чоловіка винним за статтею 336 ККУ і засудив до 2 років іспитового терміну.

Відома українська спортсменка померла у 34 роки

середа, 28 серпень 2024, 20:02

У віці 34 років померла гандболістка збірної України Ірина Глібко. Трагічну звістку повідомила Федерація гандболу України, передають Патріоти України. Причиною смерті стало онкологічне захворювання, з яким спортсменка боролася впродовж останніх років. ...

"Україна ніколи не переможе": Київського таксиста заарештували через надмірну любов до РФ

середа, 28 серпень 2024, 19:53

У Києві затримали чоловіка, який виправдовував російську агресію. Про це повідомила прес-служба обласної прокуратури, передають Патріоти України. Повідомляється, що чоловік у телефонних розмовах зі своїми знайомими, родичами, а також клієнтами під час ...